Vakbekwaam hovenier

Buitenhuis Boskoop B.V. Buiten zit bij Buitenhuis Boskoop B.V. van binnen. Zit buiten bij jou ook van binnen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Bij deze BBL-hoveniersopleiding werk je 4 dagen per week bij ons en ga je 1 dag naar school. ’s Morgens verzamelen we in de bedrijfskantine in Boskoop, waarna elk team naar de werklocatie vertrekt. Wij beschouwen jou als volwaardig collega, zodat je een goed beeld krijgt van de groensector. Het werk is divers en omvat onder meer aanleg, onderhoud en renovatie van buitengroenvoorzieningen. Hierbij kun je denken aan beplanting, onkruidbeheersing, herstel van (half)verhardingen en maai- en snoeiwerkzaamheden. Niet alleen bomen, heesters, hagen en planten horen bij ons werk, maar ook grondwerk, bestrating en het plaatsen van erfafscheidingen. Je helpt elke dag met klaarzetten van de benodigde materialen, reinigt en onderhoudt de gebruikte machines, leert smeren en het slijpen van messen. Onze opdrachtgevers zijn gemeenten, bedrijven, scholen, ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, industrieterreinen, begraafplaatsen en woningbouwverenigingen.

Naar wie zijn wij op zoek?

Wij verwachten, dat je je net als jouw collega's positief inzet om er elke dag wat moois van te maken met elkaar, ook als het een keer tegenzit. Je hoeft echt niet alles te kunnen, als je maar lekker werkt en goed je best doet. Een flexibele en pro-actieve houding vinden wij belangrijk, net als oog voor details en vriendelijkheid naar je collega’s, opdrachtgevers en omstanders toe. Jij bent als volwaardig collega ook het visitekaartje van Buitenhuis Boskoop B.V. Een vlotte babbel is absoluut geen vereiste. ’s Winters kun je bij sneeuw- en gladheidswerkzaamheden meedraaien en (vanaf 18 jaar) kun je gevraagd worden om een keer de nacht- of weekenddienst in te gaan, uiteraard samen met collega’s.

Wat biedt het bedrijf?

Is er een klik, dan bieden wij jou een volwaardige baan aan. Wie bij ons in dienst komt, kan van allerlei cursussen en opleidingen gebruikmaken. Denk aan het behalen van een aanhangerrijbewijs of VCA. Er zijn volop doorgroeimogelijkheden, afhankelijk van jouw talent en kunde. Je komt bij Buitenhuis Boskoop B.V. te werken in een hecht team, dat bestaat uit diverse ploegen. Omdat we bijna allemaal vanuit de bedrijfslocatie starten en eindigen, zien we elkaar meestal ‘s ochtends en aan het einde van de werkdag. Dat zorgt voor gezelligheid en een goede (werk)sfeer. Iedereen heeft respect voor elkaar en er is weinig verloop.

Wat ga je leren?

  • Uitvoeren werkzaamheden ten behoeve van aanleg/inrichting en onderhoud/beheer van de groene ruimte
  • B1-K1-W1 Draagt zorg voor flora, fauna, bodem en water
  • B1-K1-W2 Hanteert gereedschappen en/of machines voor aanleg/inrichting en onderhoud/beheer
  • B1-K1-W3 Communiceert over het werk
  • B1-K1-W4 Voert voorbereidende en afrondende werkzaamheden rondom aanleg/inrichting en onderhoud/beheer uit
  • Uitvoeren aanleg en onderhoud tuinen en/of stadsgroen
  • P4-K1-W1 Legt tuinen en/of stadsgroen aan
  • P4-K1-W2 Voert onderhoud uit aan tuinen en/of stadsgroen
  • P4-K1-W3 Begeleidt zijn team op vaktechnisch gebied
  • P4-K1-W4 Bewaakt de planning op de uitvoeringslocatie

Kenmerken

  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat
  • Met uitzicht op een vaste baan

lees verder