Allround laborant

Viterra Botlek B.V. Allround laborant

De student of werknemen gaat te werk als laborant in een productie lab waarbij er veel eigen producten worden gecontroleerd, hierbij worden er ook binnenkomende grondstoffen en eindproducten gecontroleerd voor vrijgave. Er word in het lab van Viterra gebruikt gemaakt van verschillende nat chemische analyses, spectrometrische en chromatografische technieken. Bij het nat chemisch word gebruik gemaakt automatische titratie opstellingen, met spectrometrie word vooral gewerkt met een ICP OES, waarbij er met chromatografie voornamelijk met gaschromatografen en een GC-MS word gewerkt. Bij de apparatuur word het klein onderhoud uitgevoerd door de dagdienst hierbij moet gedacht worden aan kolommen wisselen en troubleshooting. Kortom het is een klein lab waarbij iedereen elkaar kent en waarbij er veel hands-on ervaring kan worden opgedaan.

Naar wie zijn wij op zoek?

De student beschikt over goede sociale vaardigheden. Er is een gemoedelijke sfeer in het bedrijf waarbij een vlotte babbel bij het koffie apparaat vaak kan helpen. Daarnaast word een probleem oplossend vermogen gewaardeerd, snel kunnen ingrijpen of omschakelen wanneer een situatie veranderd en of apparatuur weigert dienst te doen.

Wat biedt het bedrijf?

Het leerbedrijf biedt een leuk en gezellig team om in te werken en een gemoedelijke sfeer op de werkvloer. Ons kent ons en bij iedereen kan je binnen lopen voor een potje praat met een bakkie koffie maar als er gewerkt moet worden wordt dit ook door iedereen opgepakt. Verder is er altijd de kans op een vaste aanstelling. Verdere verdieping in de processen om zo een beter zicht te krijgen in de diversiteit van de samplestroom is part of the job.

Wat ga je leren?

  • Bereidt analyses voor
  • B1-K1-W1 Organiseert de werkzaamheden m.b.t. de uit te voeren technieken
  • B1-K1-W2 Controleert materiaal
  • B1-K1-W3 Bewerkt materiaal voor
  • Voert technieken uit t.b.v. de analyse en rapporteert
  • B1-K2-W1 Voert technieken uit t.b.v. de analyse
  • B1-K2-W2 Beoordeelt en rapporteert resultaten
  • B1-K2-W3 Onderhoudt werkplek en apparatuur

lees verder