Medewerker hovenier

WSD (hoofdlocatie) Op zoek naar veel vrijheid tijdens jouw stage in het groen? Dan zoeken wij jou!

Je bent echt onderdeel van het team waarin je komt te werken en je werkt nooit alleen; je ontmoet andere mensen en kunt een praatje maken. Jij en jouw collega’s onderhouden het groen binnen de negen gemeentes waar we mee samenwerken. Hierin heb je veel vrijheid. Je werkt op verschillende plekken: op sportvelden, in parken, op industrieterreinen en natuurlijk ook in de wijken zelf om te zorgen dat de plantsoenen en grasvelden er mooi uit zien. Het werk bestaat uit schoffelen, bladblazen, heggen knippen, vervangen van planten en kleine bomen én het uitvoeren van reinigingstaken. Voor jongeren hebben we aparte teams zodat je met leeftijdsgenoten aan het werk gaat. Je hebt een vast contactpersoon binnen WSD waarbij je altijd terecht kunt. Natuurlijk houden we rekening met jouw woonplaats zodat je eventueel lekker dicht bij huis aan het werk kunt. Als je geen vervoer hebt en verder weg wilt werken dan denken we graag mee in oplossingen.

Naar wie zijn wij op zoek?

Je vindt het fijn om buiten te werken en fysieke arbeid is voor jou geen probleem. Je volgt een opleiding in het groen. Je wilt graag tijd overhouden om met jouw vrienden op stap te gaan. Je wilt jezelf verder ontwikkelen in het groen en vindt het fijn om vakgerichte opleidingen te volgen. Zit je op het voortgezet speciaal onderwijs en weet je nog niet precies wat je daarna wilt gaan doen? Ook dan horen we graag van jou!

Wat biedt het bedrijf?

Kom je bij ons stage lopen of in jouw vrije tijd bij ons werken dan (afhankelijk van de opleiding die je volgt) heb je veel mogelijkheden om certificaten en diploma’s te halen zoals: het volgen van de praktijkleerlijn groen, VCA diploma, het halen van certificaten Bosmaaier en kettingzaag. In het groen is er altijd iets te leren en je leert veel door het werk te doen. Jouw team heeft veel vrijheid. Als je klaar bent met school kijken we graag, als jij hier zin in hebt, samen met jou verder naar mogelijkheden binnen ons bedrijf. WSD kent een open en informele cultuur met veel behulpzame collega’s.

Wat ga je leren?

  • Uitvoeren werkzaamheden ten behoeve van aanleg/inrichting en onderhoud/beheer van de groene ruimte
  • B1-K1-W1 Draagt zorg voor flora, fauna, bodem en water
  • B1-K1-W2 Hanteert gereedschappen en/of machines voor aanleg/inrichting en onderhoud/beheer
  • B1-K1-W3 Communiceert over het werk
  • B1-K1-W4 Voert voorbereidende en afrondende werkzaamheden rondom aanleg/inrichting en onderhoud/beheer uit
  • Uitvoeren aanleg en onderhoud tuinen en/of stadsgroen
  • P1-K1-W1 Legt tuinen en/of stadsgroen aan
  • P1-K1-W2 Voert onderhoud uit aan tuinen en/of stadsgroen

Kenmerken

  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat

lees verder