Verzorgende IG

Compartijn Huize De Baronie Jij bent belangrijk voor ons als student. Wij willen het uiterste uit jou halen. Je brengt kennis mee vanuit je opleiding en wij delen kennis met jou over de BPV leerwerkplek met als doel dat jij later als professional kunt gaan werken.

Jij kan bij ons komen leren en ontwikkelen voor de Zorg en Welzijn opleidingen. Jouw opleiding biedt via consortium de opdrachten aan die jij op je BPV leerwerkplek in de praktijk onder begeleiding kan uitvoeren. Naar mate jouw leerproces en zelfstandigheid krijg je steeds meer verantwoordelijkheid over de zorg van onze bewoners. Elke student krijgt een eigen werkbegeleider waarmee je om de week je leerdoelen en ontvangen feedback doorneemt en jij kan aangeven wat je nodig hebt. Bij ons staat kleinschalig met eigen regie van leven voor de bewoner op de voorgrond en daarom bepalen zij hoe laat de dag voor hen start, wat ze willen gaan doen en hoe laat ze naar bed gaan. Ook mag familie blijven mee eten van de heerlijke vers gemaakte maaltijden van onze kok als zij langskomen. De dag begint met de wensen van de bewoner door te nemen en studenten geven dan hun leerdoelen aan waarbij ze begeleiding nodig hebben.

Naar wie zijn wij op zoek?

Ons praktijkgericht leren is gebaseerd op kennis, vaardigheden en met de juiste beroepshouding zoveel mogelijk de theorie van school te koppelen naar de praktijk. Een pro actieve houding wordt zeker gewaardeerd, vooral bij nieuwe innovatieve en creatieve ideeën over hoe welzijn en zorg voor de bewoner nog beter kan.

Wat biedt het bedrijf?

Studenten willen wij een veilig en vertrouwd leerklimaat aanbieden met zinvolle leersituaties aangepast aan het niveau waar ook fouten gemaakt mogen worden en vragen gesteld worden. Een warm welkom vinden wij belangrijk en geven graag de tijd om te mogen 'snuffelen' in de kennismakingsfase. Wij bieden Zorg en Welzijn opleidingen aan vanaf niveau 1 tot en met 4. Studenten werken ook samen met andere studenten om te leren van elkaars kennis. Juist door samen met andere studenten te kunnen sparren over het WAT en HOE en te leren van elkaars ervaringen. Wij werken met vaste werkbegeleiders en assessoren met de juiste beroepshouding voor een professionele begeleiding en beoordeling.

Wat ga je leren?

  • Bieden van zorg en ondersteuning
  • B1-K1-W1 Onderkent de gezondheidstoestand op somatisch en psychosociaal gebied (Gezondheidsbevorderaar)
  • B1-K1-W2 Adviseert en instrueert over preventie (Gezondheidsbevorderaar)
  • B1-K1-W3 Draagt mede zorg voor het individuele plan van de zorgvrager (Zorgverlener)
  • B1-K1-W4 Voert zorg-/begeleidingsactiviteiten uit (Zorgverlener)
  • B1-K1-W5 Voert verpleegtechnische handelingen uit (Zorgverlener)
  • B1-K1-W6 Communiceert met de zorgvrager en het sociale netwerk (Communicator)
  • B1-K1-W7 Stemt de zorgverlening af met de zorgvrager en betrokkenen (Organisator)
  • B1-K1-W8 Reageert op onvoorziene en crisissituaties (Organisator)
  • Werken aan organisatie- en professiegebonden taken
  • B1-K2-W1 Zorgt voor professionele ontwikkeling (Reflectieve EBP professional)
  • B1-K2-W2 Werkt samen met andere beroepsgroepen in de keten (Samenwerkingspartner)
  • B1-K2-W3 Draagt bij aan goede kwaliteit van zorg (Professional en kwaliteitsbevorderaar)

lees verder