Assistent plant, dier of groene omgeving

Kwekerij De Noordpoel B.V. Kom stage lopen op onze kwekerij en leer allerlei soorten tuinplanten verzorgen!

Als je bij ons stage komt lopen, kom je van alles te weten over het groeien en de verzorging van vaste planten. Dit zijn tuinplanten die winterhard zijn. Ze komen dus ieder jaar weer terug of blijven zelfs groen in de winter. Ook telen we perkgoed, dit zijn tuinplanten die in het voorjaar en de zomer bloeien, maar niet winterhard zijn. Ze komen het volgend jaar dus niet terug. Je gaat samen met een collega de kleine stekjes van de planten oppotten met de oppotmachine. We leren je onkruid herkennen en je gaat de planten wieden. Ook ontdek je plantennamen. Je gaat samen met een collega de planten opzoeken die onze klanten besteld hebben. En je zorgt samen met je collega's voor het opruimen en schoonmaken van de kwekerij.

Naar wie zijn wij op zoek?

Bij ons op de kwekerij is het prettig als je tegen drukte om je heen kunt. Ook werken er veel verschillende mensen op het bedrijf met wie je samenwerkt en samen pauze houdt. In het begin werk je samen met een vaste collega, die je wegwijs maakt in de kwekerij. Later ga je misschien ook met andere collega's samenwerken. Dus het is fijn als je je op je gemakt voelt bij mensen en het leuk vindt om met mensen te praten.

Wat biedt het bedrijf?

Bij kwekerij De Noordpoel kom je terecht in een gezellig team. Je collega's werken hier al lange tijd en kunnen je daarom goed helpen om de kwekerij te leren kennen en om je prettig te laten voelen. Omdat we veel verschillende soorten vaste planten hebben en ook perkplanten leer je veel verschillende soorten kennen. Ook leer je bij ons hoe de plant van een klein stekje naar een mooie, bloeiende plant groeit. En wat er nodig is om de plant klaar te maken voor de klanten. Zodat de planten met de vrachtwagen weggebracht kunnen worden. Omdat we een erkend leerbedrijf zijn voor meerdere opleidingen kun je bij ons doorgroeien.

Wat ga je leren?

  • Werkt als assistent in een arbeidsorganisatie
  • B1-K1-W1 Bereidt assisterende werkzaamheden voor
  • B1-K1-W2 Voert assisterende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W3 Meldt zich ter afsluiting van zijn assisterende werkzaamheden af
  • Zorgdragen voor natuurlijke producten, dieren, materialen, middelen en/of de omgeving
  • P8-K1-W1 Verzorgt en/of onderhoudt natuurlijke producten, dieren en/of groene (leef)omgeving
  • P8-K1-W2 Onderhoudt materialen, middelen en werkomgeving
  • P8-K1-W3 Transporteert materialen, middelen, natuurlijke producten en/of dieren

Kenmerken

  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat

lees verder