Landgoedhotel De Wilmersberg & Art of Beauty
Voornaamste verantwoordelijkheden: • Bedienen van gasten in de toegewezen wijk van het restaurant of de zalen. • Verrichten van voorbereidende werkzaamheden zoals gereed leggen/zetten van tafellinnen, serviesgoed, bestek. • Placeren en opnemen van bestellingen van gasten in het restaurant indien eindverantwoordelijke voor eigen wijk gedurende de avond: op verzoek, adviseren van gasten en geven van toelichting op kaart (kleine en gemiddelde kaart voor lunches en diners). • Het ontplooien van verkoopstimulerende activiteiten inzake dranken en gerechten. Raadplegen van chef de rang, chef kok of restaurant manager bij bijzondere wensen van gasten (afwijkende gerechtsamenstelling, vegetarische gerechten e.d.). Doorgeven van bestellingen aan keuken. • Serveren van gerechten, gereedzetten van borden/schotels, inschenken van dranken (wijn e.d.), volgens de daartoe gestelde regels. Opmaken van de rekening, afrekenen met gast. • Afruimen van gebruikt serviesgoed, bestek & glaswerk
Wat ga je leren?
- Werkt in de bediening
- B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
- B1-K1-W10 Werkt met de kassa
- B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
- B1-K1-W3 Ontvangt gasten
- B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
- B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
- B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
- B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
- B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
- B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
- Bewaakt de voorraad
- B1-K2-W1 Controleert de voorraad
- B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
- B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op