Leidinggevende bediening

Hotel De Zwaan Ben jij die enthousiaste persoon die graag wil leren, hard wil werken en op zoek is naar een mooi en dynamisch leerbedrijf?

Wat zijn je hoofdtaken en verantwoordelijkheden? • Het verwelkomen van bezoekers voor het restaurant • Het serveren van gerechten en dranken • Het adviseren van wijnen en destillaten • Het bespreken van eventuele dieetwensen met de gasten • Het communiceren met de keuken over de gang van zaken in het restaurant • Het ontvangen, te woord staan en inchecken van (hotel)gasten • Het verstrekken van informatie (zoals hotelfaciliteiten en toeristische informatie) aan onze gasten

Naar wie zijn wij op zoek?

Wij vragen: • BBL/BOL leerling, niveau 2, 3 of 4 • Enthousiasme, gemotiveerdheid, en iemand die van aanpakken weet • Je hebt veel eigen creativiteit en bent een flexibele teamplayer

Wat biedt het bedrijf?

Wij bieden: • Een super mooie leerplek met jonge enthousiaste collega’s • Salaris conform leerling Horeca CAO • Goede begeleiding van leermeester en collega’s • Goede mogelijkheden om (binnen Van Berkel) door te groeien • Een bedrijf dat 7 dagen in de week geopend is van 7.00 tot 23.00 uur, dat betekent een inkijkje in alle facetten van een horecabedrijf • Werkdagen en -tijden in overleg

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P4-K1-W1 Vraagt offertes op en selecteert leveranciers
  • P4-K1-W2 Bestelt de voorraad
  • P4-K1-W3 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P4-K1-W4 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • P4-K2-W1 Verzamelt informatie
  • P4-K2-W2 Stelt de menukaart op
  • P4-K2-W3 Selecteert dranken
  • P4-K2-W4 Levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept en bewaakt deze
  • P4-K2-W5 Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P4-K3-W1 Bewaakt het sociaal hygiënisch beleid
  • P4-K3-W2 Maakt een operationeel plan
  • P4-K3-W3 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • P4-K3-W4 Begroot financiën
  • P4-K3-W5 Bewaakt financiën
  • P4-K3-W6 Stuurt medewerkers aan
  • P4-K3-W7 Voert intern formele gesprekken

Kenmerken

  • Bereid om te werken aan fysieke toegankelijkheid
  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat
  • Met uitzicht op een vaste baan
  • Opleiden voor een mbo-certificaat
  • Opleiden voor een Praktijkverklaring

lees verder