Domein Hof te Dieren, wijngaard Medewerker teelt: heerlijk bezig op een Nederlandse wijngaard!
Druiven hebben heel veel onderhoud nodig; ze worden circa 17 keer per jaar aangeraakt door een medewerker of een machine. Dus heel veel handwerk: van snoeien, opbinden, geleiden, scheutendunnen, trosdunnen tot de uiteindelijke oogst: druiventrossen afknippen. Èn de ondergroei moet worden kort gehouden, dus maaien, schoffelen en onkruid bestrijden. Je gaat dus mee in alle processen van de druiventeelt, maar ook zal je meedoen met de verwerking van de oogst.
Naar wie zijn wij op zoek?
Goede lichamelijke gesteldheid, want we zijn veel buiten met de druiven aan het werk. En natuurlijk moet je een doorpakker zijn, soms zijn er klussen die je minder leuk vindt. En juist dan bewijs je dat je begrijpt dat het latere werkzame leven niet "altijd" leuk is. De wijngaard bestaat inmiddels twintig jaar, heel veel was leuk, maar soms zijn er zaken "die gewoon moeten".
Wat biedt het bedrijf?
We hebben een klein bedrijf met heel korte lijnen. Als je goede ideeën hebt, dan willen die graag van je horen. En wij willen je graag veel leren! Dus een open houding is belangrijk. De lunchtrommel kan je thuis laten! Wij zorgen dagelijks voor een uitgebreide lunch en voldoende pauzes met koffie en thee.
Wat ga je leren?
- Verzorgt het agrobusinessproduct
- B1-K1-W1 Borgt de kwaliteit van het agrobusinessproduct
- B1-K1-W2 Verricht eenvoudige onderhoudswerkzaamheden
- B1-K1-W3 Controleert meetgegevens
- B1-K1-W4 Deelt product- en productie-informatie
- Behoort niet tot het takenpakket: B1-K1-W5 Reflecteert op eigen handelen en de gevolgen daarvan op de omgeving
- Telen product of gewas
- P4-K1-W1 Verzorgt teelt
- P4-K1-W2 Verzorgt oogst
- P4-K1-W3 Verzorgt en registreert gewasgezondheid
- Beheersen bedrijfsactiviteiten
- P4-K2-W1 Bewaakt de planning
- P4-K2-W2 Instrueert medewerkers