Zelfstandig werkend gastheer / -vrouw

Van der Valk Hotel Drachten (Zelfstandig werkend) gastheer/-vrouw

Tijdens de stage informeer en adviseer je gasten over gerechten. Je gaat voor het resultaat en je vindt het belangrijk om je werk goed te doen. Je bent servicegericht en houdt daarom rekening met de wensen van de gasten. Ook werk je nauwkeurig en hygiënisch. Je bent stressbestendig en bereid om je extra in te zetten als het druk is. Als Gastheer/-vrouw voer je de werkzaamheden in opdracht van de leidinggevende uit. Dit is onder andere: - Een perfecte voorbereiding. Vooraf heb je de tafels sfeervol aangekleed met het juiste servies, bestek en glaswerk. Je weet precies welke gasten gereserveerd hebben. - Onze gasten met een stralende glimlach te verwelkomen. - Alles te vertellen over de fantastische gerechten op onze menukaart. - De lekkerste drankjes klaar te maken en te serveren. - Professionele en persoonlijke service te verlenen in het ontbijt, a la carte restaurant, de congres- & feestzalen. - Voorbereiden en meedraaien van grote buffetten. - Werken met kassasysteem.

Naar wie zijn wij op zoek?

- Je verleent altijd correcte service aan de gast, gastvrijheid staat hoog in het vaandel; - Je biedt ook ongevraagd nét even die extra service; - Je karaktereigenschappen kun je omschrijven als: stressbestendig, zelfstandig en enthousiast; - De Nederlandse en Engelse taal beheers je goed.

Wat biedt het bedrijf?

Wij bieden je een prettige werkplek en leuke extraatjes! Je komt te werken in een gezellig en jong team in een écht familiebedrijf. Wij bieden een flexibel contract met een salaris conform de Horeca CAO. Tijdens je dienstverband heb jij 20% korting in de restaurants van de Van der Valk Hotels Drachten, Groningen – Hoogkerk én Texel – De Koog. Daarnaast heb jij als werknemer in alle Van der Valk Hotels personeelskorting op hotelovernachtingen. Leuk toch?

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P2-K1-W1 Bestelt de voorraad
  • P2-K1-W2 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P2-K1-W3 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • P2-K2-W1 Verzamelt informatie
  • P2-K2-W2 Doet voorstellen voor de menukaart
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K3-W1 Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid
  • P2-K3-W2 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K3-W3 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

lees verder