Zelfstandig werkend bakker

Roos Bakings Roos Bakings

Bij Roos Bakings focussen we ons op banketproducten. Dit betekend dus ook dat er geen brood geproduceerd wordt. We proberen net een stapje verder te denken dan een banketbakker, naar de patisserie kant op. Op een normale werkdag is het dan ook een afwisseling van bodems, bavarois en taarten.

Naar wie zijn wij op zoek?

Wij zoeken leuke en enthousiaste leerlingen, die zich graag wil ontwikkelen. Daarbij zoeken we iemand vanaf het 2e leerjaar, zodat de basis al bekend is. Het is belangrijk dat de leerling met plezier naar stage gaat en open staat voor feedback en om nieuwe dingen te leren.

Wat biedt het bedrijf?

Wat wij bieden is een leuke werkplek, kleinschalig bedrijf en daardoor dus 1 op 1 begeleiding. Ik sta alleen in de bakkerij, dus dit betekent dat er veel aandacht voor je zal zijn. Onze producten zijn niet de standaard banketproducten die op school geleerd worden, dus dit is een mooie mogelijkheid om nieuwe kennis op te doen en wellicht andere technieken te ontdekken.

Wat ga je leren?

  • Bereidt bakkerijproducten
  • B1-K1-W1 Plant de productie van bakkerijproducten
  • B1-K1-W2 Bereidt de productie van bakkerijproducten voor
  • B1-K1-W3 Bereidt bakkerijproducten
  • B1-K1-W4 Verwerkt, modelleert en bakt bakkerijproducten
  • B1-K1-W5 Decoreert bakkerijproducten en werkt deze af
  • B1-K1-W6 Bewaakt en borgt de kwaliteit van bakkerijproducten
  • B1-K1-W7 Verpakt en presenteert bakkerijproducten of onafgebakken bakkerijproducten en slaat deze op
  • B1-K1-W8 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de bakkerij schoon
  • Bestelt grondstoffen en producten en slaat deze op
  • P2-K1-W1 Bestelt benodigde grondstoffen en producten
  • P2-K1-W2 Controleert grondstoffen en producten bij ontvangst op (opslag)specificaties
  • P2-K1-W3 Slaat geleverde grondstoffen en producten op in geconditioneerde ruimtes
  • Ontwikkelt en introduceert nieuwe of vernieuwde receptuur
  • P2-K2-W1 Bedenkt ideeën voor het vernieuwen van het assortiment en ontwikkelt receptuur
  • P2-K2-W2 Introduceert nieuwe of vernieuwde receptuur op de werkvloer
  • P2-K2-W3 Informeert en adviseert over nieuwe/vernieuwde bakkerijproducten

lees verder