Retailmedewerker

ReShare Store Eindhoven Ben jij die retailmedewerker met oog voor mens en milieu ? Kom dan met ons samen de wereld een stukje mooier maken!

Wij zijn een winkel in tweedehands en vintage kleding, hoewel er ook steeds meer deadstock (dus nieuwe) kleding binnen komt. Elke week krijgen we "nieuwe" artikelen vanuit ons sorteercentrum in Deventer. De werkzaamheden in onze winkel bestaan uit het draaien van de kassa, klantencontact en klantenadvies, het op- en inhangen van artikelen, het netjes houden van de winkel, de presentatie van de artikelen, zowel in de etalage als in de winkel en eventueel een stukje social media. Buiten een winkel hebben wij ook een beetje een sociale en maatschappelijke functie, wij bieden altijd een luisterend oor aan iemand die even zijn verhaal kwijt wil of gewoon gezellig een praatje komt maken zoals veel van onze vaste klanten doen. Dus ben je iemand die makkelijk een praatje dan is dat zeker een pre. Verder hebben wij een heel divers klantenbestand, met veel verschillende talen, dus basiskennis van Engels komt zeker van pas ! Activiteiten zoals de sustainable fashionweek in oktober.

Naar wie zijn wij op zoek?

Affiniteit met tweedehands en vintage kleding en/of oog voor mens en milieu. Sociaal karakter, makkelijke prater. Flexibel, omdat elke dag hier anders is. Inclusief, alle soorten en maten mensen komen hier voorbij en niets is hier raar, dus een open houding is belangrijk. Creativiteit komt altijd van pas, wij staan altijd open voor nieuwe ideeën zoals bijvoorbeeld voor de inrichting van de etalages of onze social media. Oog voor detail is hier handig omdat we zelden meerdere van dezelfde kledingstukken hebben en ook omdat we veel artikelen op kleur hangen. Basiskennis van de Engelse taal.

Wat biedt het bedrijf?

Wij zijn een veilige en inclusieve werkplek waar iedereen zichzelf kan zijn en goed is zoals hij of zij (hen) is. Ons team bestaat uit een groep enthousiaste en gezellige mensen, waarvan het merendeel vrijwilliger is. Omdat we naast de winkel draaien ook een maatschappelijke rol hebben staat er een grote koffietafel midden in de winkel, waar we ook onze pauzes doorbrengen. Iedereen mag hier zijn eigen tempo bepalen , we doen allemaal wat we kunnen. Als stagiair zul je natuurlijk aan je taken moeten voldoen, maar dat mag op jouw eigen tempo.

Wat ga je leren?

  • Verleent hospitality en verkoopt
  • B1-K1-W1 Ontvangt de klant en begeleidt de klantreis in de verkoopomgeving
  • B1-K1-W2 Informeert en adviseert de klant
  • B1-K1-W3 Handelt de verkoop af en/of rondt de klantreis in de verkoopomgeving af
  • Voert ondersteunende retailprocessen uit
  • B1-K2-W1 Functioneert als professional in de retailorganisatie
  • B1-K2-W2 Verzorgt de goederenstroom
  • B1-K2-W3 Verzorgt de artikelpresentatie en/of visual merchandising

Kenmerken

  • Bereid om te werken aan fysieke toegankelijkheid
  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat

lees verder