Boulanger

Stadsbakkerij Broodt Broodt is hoe we heten en Broodt is wat we doen! De ultieme stageplek voor Boulangerie studenten...

Bij Stadsbakkerij Broodt werken wij met een vertraagd proces. Overdag maken we het deeg en s nachts laten we het rijzen. Na 16 uur rijs wordt het 's ochtends vroeg gebakken. Bij ons begint de werkdag dan ook (pas) om 06:30 uur. Maar dan werk je wel tot 14:30 uur. We maken bijna uitsluitend desem broodt. We gebruiken geen toevoegingen. Dus bij ons komt het echt aan op baktechniek. Hier leer je het echte Boulangerievak. Alle producten worden van scratch gemaakt. Ook de croissants, foccaccia n worstenbroodtjes etc.

Naar wie zijn wij op zoek?

De student die bij ons zijn draai gaat vinden is een echte broodtbakker. Iemand die blij wordt van een mooi deeg en die er van houdt om met zijn handen te werken. Je wilt je zelf ontwikkelen en bent leergierig. Omdat alles handwerk is bij ons moet je een goede handcorodinatie hebben (je bent handig). Je bent kritisch op jezelf. Je hebt je niveau 3 met goed gevolg doorlopen en weet dat je verder wilt in het bakkersvak.

Wat biedt het bedrijf?

Bij Stadsbakkerij Broodt werken we met een klein hecht team. De bakkers hebben lang ervaring met desembakken en met het ambachtelijke boulangerievak. Je kan dus veel van ons leren. Pas je goed in het team en zien we in jou dat talent dat bij ons in de bakkerij past, dan is er de mogelijkheid dat we je een vaste baan aanbieden. Verder kan je hier de hele dag gratis broodt snaaien en krijg je koffie van de beste soort.

Wat ga je leren?

  • Bereiden assortiment boulangerie
  • B1-K1-W1 Plant en bereidt de productie van boulangerieproducten voor
  • B1-K1-W2 Bereidt boulangerieproducten
  • B1-K1-W3 Verwerkt, modelleert en bakt boulangerieproducten
  • B1-K1-W4 Decoreert en werkt boulangerieproducten af
  • B1-K1-W5 Bewaakt en borgt de kwaliteit van de boulangerieproducten
  • B1-K1-W6 Verpakt en presenteert boulangerieproducten en slaat deze op
  • B1-K1-W7 Maakt de werkruimtes, gereedschappen en machines in de bakkerij schoon
  • Bevordert de kwaliteit en aantrekkelijkheid van het assortiment
  • B1-K2-W1 Adviseert de klant over boulangerieproducten
  • B1-K2-W2 Stuurt op de kwaliteit van de operationele processen en routing op de werkvloer
  • B1-K2-W3 Bedenkt ideeën voor het uitbreiden van het boulangerie assortiment en ontwikkelt receptuur
  • B1-K2-W4 Bereidt exclusieve boulangerieproducten aan de hand van nieuwe receptuur
  • B1-K2-W5 Ontwerpt en verzorgt de presentatie van boulangerieproducten
  • B1-K2-W6 Maakt de kost- en verkoopprijsberekening van boulangerieproducten

Kenmerken

  • Bereid om te werken aan fysieke toegankelijkheid

lees verder