Vakexpert teelt en groene technologie

Enza Zaden Werken aan diverse gewassen in de wereld van veredeling #enzazaden

De student gaat ervaring opdoen in de voorkomende werkzaamheden bij een zaadbedrijf. Kennis maken met diverse gewassen en de specifieke kenmerken van een zaadbedrijf ontdekken. Een grote diversiteit aan werkzaamheden waarbij focus op kwaliteit een belangrijke rol speelt.

Naar wie zijn wij op zoek?

De student is geïnteresseerd in het ‘groene’ vak. Hij of zij leert van de diverse werkzaamheden door vragen te stellen en interesse te tonen aan veredelaars en de naaste medewerkers. Nauwkeurig en zorgvuldig werken zijn belangrijke eigenschappen.

Wat biedt het bedrijf?

Met een stage bij Enza Zaden krijg je een kijkje in de keuken van het veredelingsbedrijf. Er wordt gedurende de stage een paar keer van gewas gewisseld, zodat de student in aanraking komt met diverse gewassen en daardoor een bredere kijk krijgt op het bedrijf en de veredeling van die gewassen. Afhankelijk van de nieuwsgierigheid en aanpak van de student kan je steeds dieper in de materie duiken.

Wat ga je leren?

  • Verzorgt het agrobusinessproduct
  • B1-K1-W1 Borgt de kwaliteit van het agrobusinessproduct
  • B1-K1-W2 Verricht eenvoudige onderhoudswerkzaamheden
  • B1-K1-W3 Controleert meetgegevens
  • B1-K1-W4 Deelt product- en productie-informatie
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: B1-K1-W5 Reflecteert op eigen handelen en de gevolgen daarvan op de omgeving
  • Beheersen teeltproces
  • P8-K1-W1 Draagt zorg voor het teeltproces en de verwerking
  • P8-K1-W2 Stuurt teeltproces
  • P8-K1-W3 Beheerst en monitort gewasgezondheid
  • Optimaliseren bedrijfsactiviteiten
  • P8-K2-W1 Plant en verdeelt dagelijkse werkzaamheden
  • P8-K2-W2 Instrueert medewerkers en stuurt deze aan
  • P8-K2-W3 Verbetert processen/productie
  • P8-K2-W4 Analyseert bedrijfsgegevens en maakt ondernemingsplan
  • P8-K2-W5 Analyseert keten
  • P8-K2-W6 Past innovaties toe
  • P8-K2-W7 Vormt en gebruikt netwerken

Video Link

lees verder