Patissier

Bakkerij v.d. Kloet Stage Patissier – Ontdek de kunst van patisserie in onze bakkerij in Franeker!

Wat kun je verwachten tijdens je stage? Een dag bij ons is nooit hetzelfde, maar om je een idee te geven van hoe jouw werkdag eruit zou kunnen zien: Ochtend: Je begint de dag vroeg om de voorbereidingen te treffen voor de productie. Denk aan het maken van deeg, het voorbereiden van vullingen en het afbakken van gebak en taarten. Tijdens deze uren leer je hoe belangrijk timing en precisie zijn in ons vak. Middag: In de middag ga je aan de slag met het afwerken en decoreren van patisserieproducten, zoals luxe taarten, éclairs en gebakjes. Hier komt jouw creativiteit tot leven terwijl je nieuwe technieken leert en toepast. Eind van de dag: Aan het einde van de dag help je mee met het opruimen en voorbereiden voor de volgende werkdag. Je sluit af met een evaluatie van je werkzaamheden, waarbij je feedback krijgt van ons team en je ruimte hebt om vragen te stellen.

Naar wie zijn wij op zoek?

Ben jij een enthousiaste en leergierige student patisserie of banketbakkerij? Bij onze ambachtelijke bakkerij in het hart van Franeker krijg je de kans om jouw passie voor bakken en decoreren naar een hoger niveau te tillen. Wij bieden een dynamische en inspirerende stageplek waar je dagelijks werkt met hoogwaardige ingrediënten en een ervaren team van bakkers en patissiers.

Wat ga je leren?

  • Bereidt patisserieproducten
  • B1-K1-W1 Plant de productie van patisserieproducten
  • B1-K1-W2 Bereidt de productie van patisserieproducten voor
  • B1-K1-W3 Bereidt patisserieproducten
  • B1-K1-W4 Verwerkt, modelleert en bakt patisserieproducten
  • B1-K1-W5 Decoreert en werkt patisserieproducten af
  • B1-K1-W6 Bewaakt en borgt de kwaliteit van de patisserieproducten
  • B1-K1-W7 Verpakt en presenteert patisserieproducten en halffabrikaten en slaat deze op
  • B1-K1-W8 Maakt de werkruimtes, gereedschappen en machines in de bakkerij schoon
  • Bevordert de kwaliteit en aantrekkelijkheid van het assortiment
  • B1-K2-W1 Bedenkt ideeën voor het vernieuwen van het assortiment en ontwikkelt receptuur
  • B1-K2-W2 Bereidt nieuwe of vernieuwde patisserieproducten aan de hand van nieuwe receptuur
  • B1-K2-W3 Ontwerpt en verzorgt de presentatie van nieuwe of vernieuwde patisserieproducten
  • B1-K2-W4 Maakt de kost- en verkoopprijsberekening van nieuwe of vernieuwde patisserieproducten
  • B1-K2-W5 Introduceert nieuwe of vernieuwde receptuur op de werkvloer
  • B1-K2-W6 Informeert en adviseert over nieuwe of vernieuwde patisserieproducten

lees verder