Gastheer / -vrouw

De Beeldentuin Enthousiaste en spontane gastheer/gastvrouw

1. Het verwelkomen van gasten op een gastvrije wijze, welkom heten en meelopen naar de gastvrouw. 2. Affiniteit hebben met het lopen van borden en/of dienblad. 3. Het dekken van een couvert door middel van een pochetzakje. Beroepsvaardigheden 1. Teamverband, staat klaar voor collega’s en werkt samen met iedereen voor de beste service. 2. Actief luisteren, het begrijpen van de behoefte van de gast en hierop adequaat te handelen. 3. Organiseren, het klaarzetten van het restaurant voor het open gaat, het klaarzetten van reserveringen. Sociale vaardigheden 1. Open en gastvrije uitstraling, een fijne glimlach en een open houding naar gasten. 2. Communicatie, kan goed aangeven wat hij/zij nodig heeft om een hoger niveau van service te bereiken. Persoonlijke eigenschap (kernwaarden) 1.Motivatie, het graag willen werken in ons bedrijf. 2.Doorzettingsvermogen, het altijd willen blijven ontwikkelen. 3.Flexibel, het om kunnen gaan met pieken tijdens de lunch.

Naar wie zijn wij op zoek?

Er valt binnen ons bedrijf als zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw(BBL) of als stagiaire veel te leren. Als BBL leerling of stagiaire, heb je bij ons bedrijf veelzijdigheid. Gasten zijn namelijk bij ons aan het goede adres voor een kop koffie met gebak tot een uitgebreide lunch. Bij ons in het restaurant staat gastvrijheid voorop, we werken met veel personeel op een dag vanwege de begeleiding die wij graag willen geven aan de medewerkers en deelnemers. Hierdoor begeleiden wij ons personeel en dus ook stagiaires en/of leerlingen op een hoog niveau. Het is mogelijk om bij ons verschillende facetten van de horeca te ontdekken, wij bieden stage plekken voor “gewone” studenten maar ook voor studenten met een beperking. Het is mogelijk om bij ons de bediening te leren maar ook het keuken vak. Vanwege onze natuur en artistieke omgeving bieden wij ook een creatieve werkplek. Ons restaurant heeft een open en gezellige cultuur, iedereen is welkom op zijn/haar eigen manier.

Wat biedt het bedrijf?

Daarnaast vinden wij dat we goede contacten hebben met de scholen en krijgen de leerlingen veel begeleiding van de leermeester. Op deze manier kunnen we de jonge generatie extra laten beleven om te werken in de horeca. Tot slot vinden wij het bijzonder fijn om onze vakkennis door te geven aan jongeren die ons bedrijfstak gaan vormen.

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op

Kenmerken

  • Opleiden voor een mbo-certificaat
  • Opleiden voor een Praktijkverklaring
  • Met uitzicht op een vaste baan

lees verder