Patissier

ML in Haarlem Wordt jij onze nieuwe patissier topper?

Als BBL-student Patissier krijg je bij ons de kans om je op een goede manier voor te bereiden op je eindexamen. Er is op een menukaart voldoende ruimte voor eigen inbreng, waardoor creativiteit wordt gestimuleerd. En je krijgt genoeg hulp met het bedenken/uitwerken van je eigen gerechten. Binnen ML ga je patisserie producten/gerechten voor de bistro en voor ons restaurant die in bezit is van 1 michelin ster. Zo kan je namelijk op ieder gebied je creativiteit kwijt en leer je desserts bedenken en maken op verschillende niveaus zonder dat de kwaliteit veranderd. Overdag maak je de mise en place van de gerechten en savonds draai je mee met het servies ook daar leer je werkmethodes die je kan gebruiken voor je eigen partie. Je krijgt bij ons de vrijheid om je te kunnen ontwikkelen als persoon en als ambachtsman/vrouw.

Naar wie zijn wij op zoek?

Wij zijn opzoek naar een creatieve student die graag de kneepjes van het vak willen leren op gebied van horeca patisserie. Je bent leergierig, enthousiast en creatief en wilt graag van iedereen kunnen leren.

Wat ga je leren?

  • Bereidt patisserieproducten
  • B1-K1-W1 Plant de productie van patisserieproducten
  • B1-K1-W2 Bereidt de productie van patisserieproducten voor
  • B1-K1-W3 Bereidt patisserieproducten
  • B1-K1-W4 Verwerkt, modelleert en bakt patisserieproducten
  • B1-K1-W5 Decoreert en werkt patisserieproducten af
  • B1-K1-W6 Bewaakt en borgt de kwaliteit van de patisserieproducten
  • B1-K1-W7 Verpakt en presenteert patisserieproducten en halffabrikaten en slaat deze op
  • B1-K1-W8 Maakt de werkruimtes, gereedschappen en machines in de bakkerij schoon
  • Bevordert de kwaliteit en aantrekkelijkheid van het assortiment
  • B1-K2-W1 Bedenkt ideeën voor het vernieuwen van het assortiment en ontwikkelt receptuur
  • B1-K2-W2 Bereidt nieuwe of vernieuwde patisserieproducten aan de hand van nieuwe receptuur
  • B1-K2-W3 Ontwerpt en verzorgt de presentatie van nieuwe of vernieuwde patisserieproducten
  • B1-K2-W4 Maakt de kost- en verkoopprijsberekening van nieuwe of vernieuwde patisserieproducten
  • B1-K2-W5 Introduceert nieuwe of vernieuwde receptuur op de werkvloer
  • B1-K2-W6 Informeert en adviseert over nieuwe of vernieuwde patisserieproducten

Kenmerken

  • Met uitzicht op een vaste baan

lees verder