Manager / ondernemer horeca

Ratatouille Stage / leerjaar als leerling of overige vakopleidingen voor Service Team Ratatouille food&Wine

De student zal in overleg met de Maïtre/Restaurant Manager een planning maken van welke werkzaamheden te verrichten wat altijd weer afhankelijk is van eerdere opgedane werkervaring als de opleiding die de student volgt. Uiteraard zal voor elke stagiair/leerling gelden dat hij/zij alle werkzaamheden zal mogen doen die van een gastheer/vrouw verwacht mogen worden. Beschikbaar zijn in het weekend is een vereiste. De student zal onderdeel uitmaken van het Service Team van Ratatouille Food & Wine waarbij persoonlijke service centraal staat.

Naar wie zijn wij op zoek?

De student beschikt over een zeer brede glimlach,positiviteit en een pro-actieve houding. De student is flexibel,beschikbaar in het weekend en bereid om veel te willen leren.

Wat biedt het bedrijf?

Het leerbedrijf biedt tevens de mogelijkheid om na afloop van de stage/leerjaar als part-time of full-time medewerker bij ons in dienst te komen.

Wat ga je leren?

  • Onderneemt
  • B1-K1-W1 Ontwikkelt een ondernemingsplan
  • B1-K1-W2 Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming
  • B1-K1-W3 Implementeert het ondernemingsplan
  • B1-K1-W4 Maakt marktanalyse
  • B1-K1-W5 Voert commerciële activiteiten uit
  • B1-K1-W6 Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs
  • B1-K1-W7 Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • B1-K2-W1 Maakt een operationeel plan
  • B1-K2-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • B1-K2-W3 Begroot financiën
  • B1-K2-W4 Bewaakt financiën
  • B1-K2-W5 Stuurt medewerkers aan
  • B1-K2-W6 Voert intern formele gesprekken
  • Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven
  • P2-K1-W1 Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf
  • P2-K1-W2 Werkt mee in de bediening
  • P2-K1-W3 Werkt mee in de keuken
  • P2-K1-W4 Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf
  • P2-K1-W5 Creëert en bewaakt sfeer
  • Werkt mee in logiesverstrekkende bedrijven
  • P2-K2-W1 Neemt reserveringen aan voor kamers en/of zalen en arrangementen
  • P2-K2-W2 Checkt de gast in
  • P2-K2-W3 Verleent service aan gasten tijdens hun verblijf
  • P2-K2-W4 Bewaakt de veiligheid
  • P2-K2-W5 Checkt de gast uit
  • P2-K2-W6 Maakt night audit rapportages van de omzet
  • P2-K2-W7 Ontwikkelt arrangementen en speciale activiteiten

Kenmerken

  • Bereid om te werken aan fysieke toegankelijkheid
  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat

lees verder