Retailmedewerker

Schoenenspeciaalzaak K. Derks Gladde verkooppraatjes? Daar zitten onze klanten precies niet op te wachten. ;)

Hoe ziet je werkdag eruit als je bij ons aan de slag gaat? Je dag begint met het licht en de muziek aanzetten, computers en systemen opstarten, zorgen dat de winkel er pico bello uitziet (stofzuigen, schoenen op een aantrekkelijke manier presenteren), koffie/ thee drinken met je collega's, de deur openen voor vrachtrijders die zendingen komen afleveren, de zendingen uitpakken, pakbonnen controleren, de nieuwe goederen prijzen en ze op de juiste plaats in het magazijn zetten. Daarnaast loop je mee met een collega die je alles laat zien wat nodig is om goed advies te geven in onze gespecialiseerde schoenenwinkel: voeten opmeten, de wensen van de klant inventariseren, in het magazijn schoenen uitkiezen die zowel passen bij de voeten van de klant als bij haar of zijn wensen, op welke aspecten je let bij het passen, hoe je een verkoopgesprek voert en uiteindelijk... de verkoop tot stand brengt. Leerlingen zijn het hele jaar door bij ons welkom.

Naar wie zijn wij op zoek?

De klanten in onze winkel zijn heel divers: de jongsten zetten net hun eerste stapjes, voor anderen is hun kindertijd iets van lang geleden, omdat ze in de eerste helft van de vorige eeuw leerden lopen. De klanten die ons weten te vinden komen vaak uit het hele land en zo divers als onze klanten zijn, zo divers zijn hun wensen. Wat we van jou verwachten is een oprechte interesse in klanten, in hun verhalen en in hun kijk op de wereld. We zijn geen "keiharde" verkopers, het draait bij ons om deskundig en eerlijk advies. Voor ons is het belangrijkste dat we schoenen verkopen waar de klant plezier aan beleeft en dat zij of hij goed wordt geholpen. Soms kost dat meer tijd. Dat vinden wij niet erg. Wat nodig is voor een goede verkoop, is een luisterend oor en deskundigheid. Die deskundigheid, dat leren we je wel. Als jij een luisterend oor biedt, interesse hebt in voeten en passende schoenen en de oprechte wens om klanten vooruit te helpen, dan maken we graag kennis met je.

Wat biedt het bedrijf?

We bieden je: - ruimte voor je eigen inbreng - constructieve feedback - gezelligheid met collega's - de tijd nemen voor een goed (verkoop)advies, in plaats van snelle verkoop - vergoeding van je reiskosten - salaris/ stagevergoeding in overleg - en natuurlijk... we bieden je de leeromgeving die je nodig hebt voor het behandel van je leerdoelen

Wat ga je leren?

  • Verleent hospitality en verkoopt
  • B1-K1-W1 Ontvangt de klant en begeleidt de klantreis in de verkoopomgeving
  • B1-K1-W2 Informeert en adviseert de klant
  • B1-K1-W3 Handelt de verkoop af en/of rondt de klantreis in de verkoopomgeving af
  • Voert ondersteunende retailprocessen uit
  • B1-K2-W1 Functioneert als professional in de retailorganisatie
  • B1-K2-W2 Verzorgt de goederenstroom
  • B1-K2-W3 Verzorgt de artikelpresentatie en/of visual merchandising

Kenmerken

  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat
  • Opleiden voor een mbo-certificaat
  • Opleiden voor een Praktijkverklaring
  • Met uitzicht op een vaste baan

lees verder