Sociaal werker

Stichting Beweeg Naar Toekomst Wij zijn opzoek naar een rolmodel voor de jongeren!

Als stagiair sociaal werker bij Stichting Beweeg naar Toekomst krijg je een veelzijdig takenpakket met directe impact op de gemeenschap. Je werkt nauw samen met jongeren, waarbij je hen ondersteunt in hun persoonlijke en sociale ontwikkeling. Dit omvat het voeren van gesprekken, het bieden van begeleiding en het organiseren van activiteiten die gericht zijn op hun welzijn en groei. Je helpt bij het opzetten en uitvoeren van workshops en trainingen, gericht op thema's zoals zelfvertrouwen, communicatie en sociale vaardigheden. Daarnaast werk je mee aan projecten die de sociale cohesie in de buurt versterken, zoals buurtactiviteiten en evenementen die jongeren en bewoners samenbrengen. Administratieve taken maken ook deel uit van je stage, zoals het bijhouden van dossiers, het verzamelen van feedback en het rapporteren van de voortgang van de jongeren. Je werkt samen met een team van professionals, waarbij je leert hoe je interventies op maat maakt voor de behoeften van individuele

Naar wie zijn wij op zoek?

Voor een stage als sociaal werker bij Stichting Beweeg naar Toekomst heb je sterke communicatievaardigheden nodig om effectief te kunnen luisteren en jongeren te begeleiden. Empathie en geduld zijn essentieel om jongeren te ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling. Organisatievaardigheden helpen je bij het plannen en uitvoeren van activiteiten en workshops. Samenwerkingsvaardigheden zijn belangrijk voor het werken in teamverband en met de gemeenschap. Probleemoplossend vermogen is nodig om snel te reageren op uitdagingen, en creativiteit helpt bij het ontwikkelen van nieuwe initiatieven.

Wat biedt het bedrijf?

Stichting Beweeg naar Toekomst biedt stagiairs een dynamische leeromgeving met praktische ervaring. Je werkt aan betekenisvolle projecten die de gemeenschap in Harderwijk direct beïnvloeden. Met een breed takenpakket, waaronder contact persoon voor de jongeren en ouders, evenementorganisatie en een luisterend oor, ontwikkel je diverse vaardigheden. Stagiairs krijgen persoonlijke begeleiding van ervaren professionals en veel creatieve vrijheid om eigen ideeën en projecten te realiseren. Daarnaast biedt de stage de kans om een professioneel netwerk op te bouwen door samen te werken met diverse partners van de stichting. Tot slot behoort een ieder van de stichting tot de familie en is de werksfeer dan ook uiteraard altijd top!

Wat ga je leren?

  • Werken aan de kwaliteit van het dagelijks leven van mensen en groepen
  • B1-K1-W1 Onderzoekt de behoefte aan sociaal werk
  • B1-K1-W2 Kiest samen met mensen een aanpak voor ondersteuning
  • B1-K1-W3 Versterkt de sociale basis
  • B1-K1-W4 Biedt praktische ondersteuning bij dagelijks functioneren
  • B1-K1-W5 Zet een activiteit in om doel(en) te bereiken
  • B1-K1-W6 Komt op voor de rechten van mensen
  • B1-K1-W7 Evalueert de aanpak voor ondersteuning
  • Werken in een organisatie en aan de eigen beroepsontwikkeling
  • B1-K2-W1 Voert het beleid uit
  • B1-K2-W2 Voert administratieve taken uit
  • B1-K2-W3 Werkt aan de eigen professionele ontwikkeling

lees verder