McDonald's Hengelo Westermaat
De 1e medewerker fastservice werkt in een fastservicebedrijf, waar gasten relatief kort verblijven. Denk dan aan een cafetaria, strandpaviljoen, koffiezaak, lunchroom, pizza-afhaal en bezorgbedrijf of een cateringorganisatie. Gasten verwachten snelle, correcte en eenvoudige service. Hij vervult een leidinggevende, coördinerende, opleidende, informerende, bewakende en faciliterende rol. De 1e medewerker fastservice is verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk en de resultaten van het hele team tijdens zijn dienst. Hij heeft een voorbeeldfunctie naar de medewerkers toe en delegeert fastservicewerkzaamheden aan (lerende) medewerkers. De 1e Medewerker fastservice rapporteert dagelijks aan de manager of bedrijfsleider over het verloop van zijn dienst en verschaft daarbij informatie over het functioneren van de verschillende medewerkers.
Wat ga je leren?
- Maakt bedrijfsruimtes bedrijfsklaar en bereidt en/of stelt fastserviceproducten samen
- B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit voor productie- en distributieproces
- B1-K1-W2 Voert productiewerkzaamheden uit
- B1-K1-W3 Houdt de productie-, distributie- en overige gastenruimtes schoon gedurende zijn dienst
- B1-K1-W4 Voert afrondende werkzaamheden in de productie- en distributieruimte uit
- B1-K1-W5 Onderhoudt apparatuur en gereedschap
- Verkoopt fastserviceproducten en verleent gastvrijheid aan gasten
- B1-K2-W1 Verleent gastvrijheid
- B1-K2-W2 Verkoopt producten
- B1-K2-W3 Bedient en beheert de kassa
- B1-K2-W4 Distribueert bestellingen
- B1-K2-W5 Gaat om met normafwijkend gedrag
- B1-K2-W6 Vangt klachten van gasten op
- Beheert de voorraad
- B1-K3-W1 Controleert de voorraad
- B1-K3-W2 Ontvangt en controleert producten en goederen
- B1-K3-W3 Transporteert grondstoffen en goederen en slaat deze op
- Geeft leiding en voert beheerstaken uit
- P2-K1-W1 Plant en verdeelt werkzaamheden
- P2-K1-W2 Instrueert en begeleidt (lerende) medewerkers
- P2-K1-W3 Rapporteert aan de manager/bedrijfsleider/ondernemer