Herberg de Kop van 't Land
- Naam Herberg de Kop van 't Land
- Leerbedrijf ID 100169192
- KvK naam Herberg de Kop van het Land
- KvK nummer 24321061
- KvK vestigingsnummer 000006347800
- Bedrijfsindeling Hotel-restaurants
- Telefoon +31786300650
- Bedrijfsgrootte 2 tot en met 9 medewerkers
- Totale capaciteit 1
- Stage/bbl overeenkomsten -
Organisatieprofiel
- Omschrijving Herberg de Kop van ’t land is een klein restaurant met 30 zitplaatsen en 4 gastenkamers voor 2 personen. Wij serveren enkel verrassingsmenu’s zonder vis en vlees en laten ons zoveel mogelijk inspireren door de producten die regionaal voor handen zijn. Wij werken nauw samen met een lokale tuinder en samen met hem stellen wij een teeltplan op. Op die manier kunnen wij altijd beschikken over verse en bijzondere producten en is de transport van de producten en de belasting daarvan op het milieu gering. Ook plukken wij zelf veel kruiden en bloemen in de Biesbosch en zijn er veel omwonenden die overschot aan groente en fruit uit hun achtertuintjes aan ons doneren. Dat noemen wij ‘Buurtoogst’. Respect voor de producten en het milieu staan hoog in het vaandel en onze ‘Nowaste-mentaliteit’ daagt ons uit nieuwe bestemmingen te vinden voor ons groente-afval en dat stimuleert onze creativiteit enorm. Het resulteert in bijzondere en onverwachte creaties waarmee we onze gasten verrassen en het maakt onze keuken onderscheidend ten opzichte van vele andere restaurant.
- Informatie Leren & Werken In de keuken leiden wij leerlingen op en willen hen laten kennismaken met de veelzijdigheid van groente en kruiden. Wij trekken de natuur in, gaan bij de boer op bezoek en laten de leerling het hele productieproces ervaren; van het planten van het eerste zaadje tot en met een smakelijk en prachtig gestileerd gerecht met seizoensgebonden producten uit de regio. Ook zal de leerling ervaren dat het zwaartepunt van een gerecht niet hoeft te liggen bij vis of vlees maar dat ook groente kan schitteren in een hoofdrol. Deze bewustwording zal de leerling later helpen bij het maken van de juiste keuzes bij het samenstellen van een menu en kan inspelen op de verandering van de eetgewoontes die in de nabije toekomst zullen plaatsvinden. De leermeester zelf vindt het prettig om voeling te blijven houden met de jeugd en hoopt via hen te weten te komen de jeugd beweegt, wat de trents zijn en wat er speelt bij andere restaurants. De leermeester ziet het ook als een kans om zijn passie over te brengen op anderen. Wij zien de leerling als ambassadeur voor ons bedrijf en hoopt dat hij (m/v) zijn en ons enthousiasme zal overbrengen op anderen leerlingen en toekomstige collega’s. Op die manier zullen wij zicht blijven houden op nieuwe aanwas van leerlingen en werknemers.
- Informatie Student Herberg de Kop van ’t Land heeft een goede naamsbekendheid en onze gasten zijn bereid van ver naar ons toe te reizen en komen uit heel Nederland en Vlaanderen. De Herberg is niet met openbaar vervoer bereikbaar dus de gasten en de werknemers zijn afhankelijk van eigen vervoer. In de keuken zijn 3 man (m/v) in vaste dienst, in de bediening zijn er 2 vaste medewerkers aangevuld met een aantal parttimers. Elke dag staan er drie man in de keuken en drie in de bediening. Het keukenteam begint standaard om 12.00 uur en na de werkbespreking trekken we de polder in op zoek naar mooie kruiden en bloemen. Om 17.00 uur dineren we samen met de bediening en speken met hen de details van het menu door. We ervaren wij nooit een groot onderscheid tussen we witte en de zwarte brigade. Wij werken als één team waarbij iedereen elkaar helpt. Wij, Liesbeth Kroeze en Ewout Faase, zijn de eigenaren van dit bedrijf en wij zijn altijd zelf op de vloer aanwezig. Naast professionaliteit en kwaliteit vinden wij de sociale omgang met het personeel heel erg belangrijk; het is tenslotte ook ons thuis.
-
Organisatie kenmerken
- Mogelijkheden voor zij-instromers
Herberg de Kop van 't Land
- Naam Herberg de Kop van 't Land
- Leerbedrijf ID 100169192
- KvK naam Herberg de Kop van het Land
- KvK nummer 24321061
Erkenningen
Sector: Horeca en bakkerij
niveau 4 / 1-10-2014
Bereidt gerechten (B1-K1)
- Plant zijn werkzaamheden (B1-K1-W1)
- Maakt mise en place (B1-K1-W2)
- Past recepten aan (B1-K1-W3)
- Bereidt gerechten en componenten (B1-K1-W4)
- Werkt gerechten voor de uitgifte af (B1-K1-W5)
- Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon (B1-K1-W6)
- Verricht onderhoud aan keukeninventaris (B1-K1-W7)
Beheert keukenvoorraden (B1-K2)
- Bestelt benodigde producten (B1-K2-W1)
- Ontvangt en controleert geleverde producten (B1-K2-W2)
- Slaat geleverde producten op (B1-K2-W3)
- Controleert producten en voert keukenadministratie uit (B1-K2-W4)
Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken (P3-K1)
- Ontwikkelt nieuwe gerechten (P3-K1-W1)
- Voert menu-engineering uit (P3-K1-W2)
- Draagt ideeën aan voor de samenstelling van menu’s en gerechten (P3-K1-W3)
- Stelt de menukaart op (P3-K1-W4)
- Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten (P3-K1-W5)
- Ondersteunt de verbetering van de kwaliteit (P3-K1-W6)
- Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen (P3-K1-W7)
Geeft leiding en voert beheerstaken uit (P3-K2)
- Plant en verdeelt de werkzaamheden (P3-K2-W1)
- Stuurt medewerkers aan (P3-K2-W2)
- Voert intern formele gesprekken (P3-K2-W3)
Equivalenten van deze opleiding
- Horeca en bakkerij (79120)
- Keuken (23085)
- Kok (22177)
- Kok (95100)
- Kok (Gespecialiseerd kok) (95101)
niveau 2 / 14-8-2023
Bereidt gerechten (B1-K1)
- Plant zijn werkzaamheden (B1-K1-W1)
- Maakt mise en place (B1-K1-W2)
- Past recepten aan (B1-K1-W3)
- Bereidt gerechten en componenten (B1-K1-W4)
- Werkt gerechten voor de uitgifte af (B1-K1-W5)
- Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon (B1-K1-W6)
- Verricht onderhoud aan keukeninventaris (B1-K1-W7)
Beheert keukenvoorraden (B1-K2)
- Bestelt benodigde producten (B1-K2-W1)
- Ontvangt en controleert geleverde producten (B1-K2-W2)
- Slaat geleverde producten op (B1-K2-W3)
- Controleert producten en voert keukenadministratie uit (B1-K2-W4)
Equivalenten van deze opleiding
- Horeca en bakkerij (79120)
- Keuken (23085)
- Kok (22177)
- Kok (90760)
- Kok (95100)
niveau 4 / 14-8-2023
Onderneemt (B1-K1)
- Ontwikkelt een ondernemingsplan (B1-K1-W1)
- Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming (B1-K1-W2)
- Implementeert het ondernemingsplan (B1-K1-W3)
- Maakt marktanalyse (B1-K1-W4)
- Voert commerciële activiteiten uit (B1-K1-W5)
- Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs (B1-K1-W6)
- Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid (B1-K1-W7)
Geeft leiding en voert beheerstaken uit (B1-K2)
- Maakt een operationeel plan (B1-K2-W1)
- Plant en verdeelt de werkzaamheden (B1-K2-W2)
- Begroot financiën (B1-K2-W3)
- Bewaakt financiën (B1-K2-W4)
- Stuurt medewerkers aan (B1-K2-W5)
- Voert intern formele gesprekken (B1-K2-W6)
Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven (P3-K1)
- Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf (P3-K1-W1)
- Sluit het bedrijf af (P3-K1-W10)
- Ontvangt en informeert/adviseert de gast (P3-K1-W2)
- Neemt de bestelling op en serveert deze (P3-K1-W3)
- Maakt dranken serveergereed (P3-K1-W4)
- Bereidt gerechten (P3-K1-W5)
- Maakt de rekening op en neemt afscheid van de gast (P3-K1-W6)
- Creëert en bewaakt sfeer (P3-K1-W7)
- Neemt speciale arrangementen, partijen of bestellingen aan (P3-K1-W8)
- Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf (P3-K1-W9)
Equivalenten van deze opleiding
- Horeca en bakkerij (79120)
- Ondernemer horeca/bakkerij (22179)
- Ondernemer horeca/bakkerij (23087)
- Ondernemer horeca/bakkerij (90300)
- Ondernemer horeca/bakkerij (Manager/ondernemer cafe-bar) (90301)
- Ondernemer horeca/bakkerij (Manager/ondernemer fastservice) (90302)
niveau 3 / 1-10-2014
Bereidt gerechten (B1-K1)
- Plant zijn werkzaamheden (B1-K1-W1)
- Maakt mise en place (B1-K1-W2)
- Past recepten aan (B1-K1-W3)
- Bereidt gerechten en componenten (B1-K1-W4)
- Werkt gerechten voor de uitgifte af (B1-K1-W5)
- Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon (B1-K1-W6)
- Verricht onderhoud aan keukeninventaris (B1-K1-W7)
Beheert keukenvoorraden (B1-K2)
- Bestelt benodigde producten (B1-K2-W1)
- Ontvangt en controleert geleverde producten (B1-K2-W2)
- Slaat geleverde producten op (B1-K2-W3)
- Controleert producten en voert keukenadministratie uit (B1-K2-W4)
Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken (P2-K1)
- Ontwikkelt nieuwe gerechten (P2-K1-W1)
- Voert menu-engineering uit (P2-K1-W2)
- Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten (P2-K1-W3)
- Ondersteunt de verbetering van kwaliteit (P2-K1-W4)
Geeft leiding en voert beheerstaken uit (P2-K2)
- Instrueert en begeleidt lerende medewerkers (P2-K2-W1)
- Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers (P2-K2-W2)
Equivalenten van deze opleiding
- Horeca en bakkerij (79120)
- Keuken (23085)
- Kok (22177)
- Kok (90770)
- Kok (94950)
- Kok (95100)
- Kok (Instellingskok) (90771)
- Kok (Instellingskok) (94951)
- Kok (Zelfstandig werkend kok) (90772)
- Kok (Zelfstandig werkend kok) (94952)
- Kok (Zelfstandig werkend kok) (95420)
Herberg de Kop van 't Land
- Naam Herberg de Kop van 't Land
- Leerbedrijf ID 100169192
- KvK naam Herberg de Kop van het Land
- KvK nummer 24321061
Contactpersonen (1)
-
Ewout Faase Praktijkopleider, Contactpersoon BPV Meewerkend horeca ondernemerRollen
Praktijkopleider, Contactpersoon BPV
OpleidingenMeewerkend horeca ondernemer, Kok, Zelfstandig werkend kok, Gespecialiseerd kok
Kok, Zelfstandig werkend kok, Gespecialiseerd kok