Helpende Zorg en Welzijn

Wonen bij September Hilversum- Villa Monnikenberg Wil jij mensen met dementie ondersteunen vanuit een visie die recht doet aan het unieke karakter van elk mens? Durf jij!

Bij Villa Monnikenberg krijg je de tijd om in alle rust de mens echt te leren kennen. Met die opgedane kennis sluit jij aan bij de behoefte van de mens en zorg jij ervoor dat zij zo lang mogelijk regie blijven voeren over hun eigen leven. Je ondersteunt alleen daar waar nodig, neemt niet alles uit handen en hebt oog voor zelfredzaamheid. Je bent respectvol en altijd op zoek naar mogelijkheden om de mens nog meer regie te laten ervaren. Tevens heb je oog voor zinvolle activiteiten om de mens betrokken te houden bij diens leven, en onderdeel te laten zijn van de groep. Je bent naar je collega’s behulpzaam en draagt je steentje bij om alles in het werk te stellen om Leefplezier met de mensen te bewerkstelligen. We hebben geen pauze en doen alles samen met de mensen die in de Villa wonen. Er is veel tijd voor activiteiten en er zijn dagelijks ook vrijwilligers in huis die dit ondersteunen. Je gaat veel leren over anders kijken naar dementie, en vooral de mens te blijven zien!!

Naar wie zijn wij op zoek?

We verwachten van jou een respectvolle, plezierige en begripvolle basishouding naar de mensen. Je straalt gastvrijheid uit in woord, en daad. Je leeft je in en past je aan, het vergt inlevingsvermogen om op de steeds wisselende hulpvragen en zorgbehoeften in te spelen. Wij zijn ons bewust van de vooroordelen die er heersen over mensen met dementie, en distantiëren ons daarvan. Wij zien de mens en geven alle ruimte voor uniciteit, dat respecteren is een vanzelfsprekend onderdeel van je werkhouding.

Wat biedt het bedrijf?

Bij Villa Monnikenberg werken wij elke dag keihard aan Leefplezier voor de mensen die aan onze zorg zijn toevertrouwd. Wij zien eerst de mens en de ziekte komt pas veel later in beeld. Onze focus ligt elke dag weer op voluit leven. We stimuleren de bewoners om letterlijk in beweging te blijven, en regie te blijven nemen in hun leven. We runnen het hele huishouden samen en er is erg veel tijd voor activiteiten en plezier. De locatie en omgeving zijn een droomplek waar we genieten met volle teugen! Het team is hecht en kijkt naar elkaar om, wij zijn daarin ook echt onderdeel van het leven van de mensen en dragen die warmte en dat respect dagelijks naar elkaar uit.

Wat ga je leren?

  • Voert dienstverlenende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W1 Bereidt werkzaamheden voor en stemt af
  • B1-K1-W2 Treedt op als online en/of offline aanspreekpunt
  • B1-K1-W3 Draagt bij aan een fysiek en sociaal veilige werkomgeving
  • B1-K1-W4 Rondt de werkzaamheden af
  • B1-K1-W5 Evalueert de werkzaamheden
  • Ondersteunt bij dagelijkse activiteiten in zorg en welzijn
  • P2-K1-W1 Ondersteunt bij wonen
  • P2-K1-W2 Ondersteunt bij voeding
  • P2-K1-W3 Ondersteunt bij persoonlijke zorg en ADL
  • P2-K1-W4 Assisteert bij het ondernemen van activiteiten gericht op dagbesteding en welbevinden

Kenmerken

  • Met uitzicht op een vaste baan

lees verder