Zelfstandig werkend gastheer / -vrouw

Restaurant Brasserie De Rooie Kip

We zijn een restaurant met 50 zitplaatsen binnen en 44 zitplaatsen buiten. Je komt te werken in een klein team, waarbij je onder begeleiding steeds een stapje meer verantwoordelijkheid kan nemen over de voorkant. Onze leermeesters willen je graag kennis laten maken met het vak door je dingen te leren zoals barista-technieken, gerechten- en drankenkennis en de sociale aspecten van het werk.

Naar wie zijn wij op zoek?

Wij zoeken een gemotiveerde student die niet bang is om de handen uit de mouwen te steken. Omdat we binnen ons team erg nauw samenwerken, is het belangrijk dat je een teamplayer bent. Daarnaast zoeken we een flexibel en collegiaal persoon die er niet voor teug deinst om zijn collega's in andere afdelingen te helpen wanneer dat nodig is.

Wat biedt het bedrijf?

Bij ons staat werkplezier hoog in het vaandel. Er wordt altijd tijd gemaakt voor een praatje, een grapje en gezelligheid. Er wordt veel ondernomen met het team, denk daarbij aan meerdere keren per jaar een teamuitje waarbij we bijvoorbeeld gaan karten of bowlen met z'n allen. Daarnaast is er binnen het bedrijf veel ruimte voor eigen invulling. Hierdoor ben je heel vrij om op je eigen manier te leren en probeert iedereen je hierin te ondersteunen. Tevens blijkt uit ervaring dat veel collega's na hun stage blijven werken. Dit is dan ook zeker mogelijk bij ons.

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P2-K1-W1 Bestelt de voorraad
  • P2-K1-W2 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P2-K1-W3 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • P2-K2-W1 Verzamelt informatie
  • P2-K2-W2 Doet voorstellen voor de menukaart
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K3-W1 Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid
  • P2-K3-W2 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K3-W3 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

lees verder