Gastronoom / sommelier

Grand Hotel Beatrix Gastronoom / sommelier

Als (zelfstandig werkend) gastheer/-vrouw zorg je ervoor dat alle gasten een heerlijke avond uit beleven. Persoonlijke aandacht voor de gast en kennis van producten staat bij ons centraal. Onze Bistro Meatclub is 7 dagen per week geopend voor het diner en de bar. Bistro Meatclub is een kleinschalig gezellig huiskamer-restaurant dat plaats biedt aan zo’n 40 personen. Onze gasten zijn hier welkom voor diner en spelen hier vaak spelletjes onder het genot van een cocktail of een speciaal biertje. Meer informatie: www.meatclubdenhelder.nl. Restaurant C’est la vie (o.a. vermeld in de Gault-Millau) is geopend voor diner op donderdag tot en met zondagavond. Het restaurant telt biedt ruimte aan zo’n 50 mensen. Hier ligt de focus op fine dining en bijpassende wijnen. Op uitleg aan tafel. Op het bieden van een culinaire ervaring. Restaurant C’est la vie biedt medewerkers een omgeving waarin je kunt groeien op het gebied van product- en vakkennis. Meer informatie: www.cestlaviedenhelder.nl

Naar wie zijn wij op zoek?

Jij wilt het beste uit jezelf halen en streeft daardoor samen met jouw team naar de hoogst haalbare service en kennisniveau. Je wilt dat jouw gasten terug kunnen kijken op een fantastische avond in onze restaurants en draagt hier dan ook graag aan bij. Met jouw oog voor details zorg jij voor de perfecte cocktail en draag jij zorg voor de bestellingen. Samen met het keukenteam en jouw collega's verzorgen wij het verblijf van de gasten in ons restaurant van A tot Z. Jij bent een teamplayer die graag een stapje extra voor de gast zet en alles op alles zet om de kwaliteit te waarborgen. Doorgroeien is jouw ambitie en daar geven wij jou alle ruimte voor. Je eerdere ervaring in vergelijkbare restaurants van niveau neem je mee. Je draagt bij aan een gezonde werksfeer, zorgt voor een gastvrije ontvangst en gaat altijd voor de perfecte gastbeleving. Kennis over producten en wijnen is een pré, maar niet noodzakelijk.

Wat biedt het bedrijf?

We bieden je een werkplek binnen een ervaren team dat naar het hoogst mogelijke service niveau streeft. Om dit niveau te behalen worden er interne trainingen geven zodat iedereen binnen het team zich verder blijft ontwikkelen. Ons team is jong, gezellig en gedreven om de perfecte gastervaring te kunnen geven. Al onze medewerkers ontvangen 25% korting op F&B wanneer zij in één van onze restaurants dineren. Daarnaast bieden wij je een Friends & Family rate voor hotel overnachtingen , plus zijn wij onderdeel van de Hotel Employee rate waar je bij verschillende hotels wereldwijd fantastische kortingen ontvangt. Verder heb je toegang tot ons zwembad en wellness en kun j

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P3-K1-W1 Vraagt offertes op en selecteert leveranciers
  • P3-K1-W2 Bestelt de voorraad
  • P3-K1-W3 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P3-K1-W4 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • P3-K2-W1 Verzamelt informatie
  • P3-K2-W2 Doet voorstellen voor de menukaart
  • P3-K2-W3 Selecteert dranken
  • P3-K2-W4 Levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept en bewaakt deze
  • P3-K2-W5 Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P3-K3-W1 Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid
  • P3-K3-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • P3-K3-W3 Stuurt medewerkers aan
  • P3-K3-W4 Voert intern formele gesprekken

lees verder