Meewerkend horeca ondernemer

Grand Hotel Beatrix

Als onze leerling werk je bij het Grand Hotel Beatrix werk je in het hart van het bedrijf (de Front Office) en sta je in direct contact met alle afdelingen. Je draagt verantwoordelijkheid voor het verwelkomen van gasten bij check-in en je zorgt ervoor dat zij van begin tot eind een zorgeloos verblijf ervaren – denk hierbij aan het verstrekken van informatie over de omgeving, de verhuur van fietsen, het maken van een restaurant reserveringen en bovenal het constant meedenken vanuit het gastperspectief. Tevens assisteer je bij een aantal administratieve werkzaamheden: zoals het maken van reserveringen en/of het controleren van betalingen & omzet. Daarnaast assisteer je bij het maken van restaurantreserveringen en bieden wij de mogelijkheid ervaring op te doen in het ontbijt, onze bistro Meatclub en/of fine dining restaurant C’est la vie zowel in de keuken als in de bediening. Wij kijken samen met jou naar de verdeling over de verschillende afdelingen die voor jou werkt.

Wat ga je leren?

  • Onderneemt
  • B1-K1-W1 Ontwikkelt een ondernemingsplan
  • B1-K1-W2 Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming
  • B1-K1-W3 Implementeert het ondernemingsplan
  • B1-K1-W4 Maakt marktanalyse
  • B1-K1-W5 Voert commerciële activiteiten uit
  • B1-K1-W6 Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs
  • B1-K1-W7 Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • B1-K2-W1 Maakt een operationeel plan
  • B1-K2-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • B1-K2-W3 Begroot financiën
  • B1-K2-W4 Bewaakt financiën
  • B1-K2-W5 Stuurt medewerkers aan
  • B1-K2-W6 Voert intern formele gesprekken
  • Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven
  • P3-K1-W1 Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf
  • P3-K1-W10 Sluit het bedrijf af
  • P3-K1-W2 Ontvangt en informeert/adviseert de gast
  • P3-K1-W3 Neemt de bestelling op en serveert deze
  • P3-K1-W4 Maakt dranken serveergereed
  • P3-K1-W5 Bereidt gerechten
  • P3-K1-W6 Maakt de rekening op en neemt afscheid van de gast
  • P3-K1-W7 Creëert en bewaakt sfeer
  • P3-K1-W8 Neemt speciale arrangementen, partijen of bestellingen aan
  • P3-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf

lees verder