Vakexpert voeding, kwaliteit en productontwikkeling

't Zuivelhuisje

Wij hebben een melkveebedrijf met 2 Lely melkrobots en verwerken een deel van de melk zelf tot diverse zuivelproducten. De student kan dus het volledige productieproces van gras tot glas ervaren. De student zal vooral leren en meewerken bij het verwerken van dagverse melk tot diverse zuivelproducten, zoals yoghurt, kefir, chocolademelk en vla. En daarbij komen alle facetten aan bod. Van bereiding tot verwerking, kwaliteit waarborging, traceerbaarheid, etikettering en verkoop.

Wat ga je leren?

  • Zorgdragen voor voedingsproductie
  • B1-K1-W1 Draagt zorg voor de bewerking en productie van voeding
  • B1-K1-W2 Draagt zorg voor voedselkwaliteit
  • B1-K1-W3 Draagt zorg voor voedselveiligheid en hygiëne
  • B1-K1-W4 Controleert meetgegevens
  • Kwaliteitszorg uitvoeren
  • P4-K1-W1 Voert kwaliteitsonderzoek uit
  • P4-K1-W2 Bewaakt de kwaliteit van de productie
  • P4-K1-W3 Organiseert productoptimalisatie of -vernieuwing
  • P4-K1-W4 Communiceert over nieuwe en gewijzigde procedures

lees verder