Vakexpert voeding, technologie en techniek

't Zuivelhuisje

Wij hebben een melkveebedrijf met 2 Lely melkrobots en verwerken een deel van de melk zelf tot diverse zuivelproducten. De student kan dus het volledige productieproces van gras tot glas ervaren. De student zal vooral leren en meewerken bij het verwerken van dagverse melk tot diverse zuivelproducten, zoals yoghurt, kefir, chocolademelk en vla. En daarbij komen alle facetten aan bod. Van bereiding tot verwerking, kwaliteit waarborging, traceerbaarheid, etikettering en verkoop.

Wat ga je leren?

  • Zorgdragen voor voedingsproductie
  • B1-K1-W1 Draagt zorg voor de bewerking en productie van voeding
  • B1-K1-W2 Draagt zorg voor voedselkwaliteit
  • B1-K1-W3 Draagt zorg voor voedselveiligheid en hygiëne
  • B1-K1-W4 Controleert meetgegevens
  • Productieproces optimaliseren
  • P3-K1-W1 Bereidt voedingsproductie voor
  • P3-K1-W2 Bedient en bewaakt productieapparatuur
  • P3-K1-W3 Verricht eerstelijnsonderhoud en verhelpt eerstelijnsstoringen
  • P3-K1-W4 Plant en verdeelt dagelijkse werkzaamheden
  • P3-K1-W5 Begeleidt medewerkers op vaktechnisch gebied
  • P3-K1-W6 Organiseert procesoptimalisatie

lees verder