E. Hettinga
De beginnend vakexpert veehouderij werkt op een productiebedrijf waar dieren gehouden worden voor melk, vlees, opfok, eieren of pels of een combinatie ervan. Ook de zorgboerderij behoort tot zijn werkgebied. Hij werkt zelf mee, maar heeft ook een aansturende en coördinerende rol als hij met een team werkt. Hij werkt onder andere op kantoor, in stallen en in de buitenlucht. De beginnend vakexpert veehouderij heeft voortdurend aandacht voor het optimaliseren van het proces waarbij dierenwelzijn en diervriendelijke productiemethoden uitgangspunt zijn. Daarnaast heeft hij voortdurend aandacht voor vernieuwing en verandering in de keten, de maatschappij om hem heen en de kansen en mogelijkheden die dit biedt voor het bedrijf.
Naar wie zijn wij op zoek?
vaardigheden leer je hier
Wat biedt het bedrijf?
werk en een nieuw locatie
Wat ga je leren?
- Verzorgt het agrobusinessproduct
- B1-K1-W1 Borgt de kwaliteit van het agrobusinessproduct
- B1-K1-W2 Verricht eenvoudige onderhoudswerkzaamheden
- B1-K1-W3 Controleert meetgegevens
- B1-K1-W4 Deelt product- en productie-informatie
- Behoort niet tot het takenpakket: B1-K1-W5 Reflecteert op eigen handelen en de gevolgen daarvan op de omgeving
- Verzorgen productie en veehouderij
- P10-K1-W1 Draagt zorg voor productiedieren
- P10-K1-W2 Draagt zorg voor dierlijke productie
- P10-K1-W3 Verzorgt voederwinning
- P10-K1-W4 Stuurt productieproces veehouderij
- Behoort niet tot het takenpakket: P10-K1-W5 Beheerst en monitort gewasgezondheid
- Optimaliseren bedrijfsactiviteiten
- P10-K2-W1 Plant en verdeelt dagelijkse werkzaamheden
- P10-K2-W2 Instrueert medewerkers en stuurt deze aan
- P10-K2-W3 Verbetert processen/productie
- P10-K2-W4 Analyseert bedrijfsgegevens en maakt ondernemingsplan
- P10-K2-W5 Analyseert keten
- P10-K2-W6 Past innovaties toe
- P10-K2-W7 Vormt en gebruikt netwerken