Leidinggevende bediening

Van der Valk Hotel Lelystad Leidinggevende bediening (BBL)

Kenmerkend in de functie is de dienstverlening in het algemeen en het reageren op en managen van de verwachtingen en wensen van de gasten in alle fasen van hun bezoek. Hij/zij neemt (tafel)reserveringen aan, ontvangt gasten bij binnenkomst, begeleidt en adviseert ze bij hun menukeuze, serveert gerechten en dranken uit en rekent met hen af. • Verzorgen van mise en place; • Beheren van de gebruiks- en verbruiksvoorraad; • Signaleren van verwachte tekortkomingen en gebreken, zodat de voortgang niet in gevaar komt; • Toewijzen van werkzaamheden; • Opnemen van bestellingen; • Raadplegen van de leidinggevende of de keuken bij uitzonderlijke wensen van gasten; • Doorgeven van bestellingen aan keuken; • Zo nodig zelf klaarmaken van eenvoudige bestellingen; • Aanvoeren en klaarzetten van (ontbijt)buffetten; • Serveren van bestellingen; Controleren, afdragen en verantwoorden van ontvangen gelden; • Opmaken van rekening en afrekenen met gasten.

Naar wie zijn wij op zoek?

Organisatorisch Overzicht behouden tijdens drukte Sociaal Gastvrij Welwillend Gemotiveerd

Wat biedt het bedrijf?

Daarnaast kan je in ieder geval rekenen op: Een functie binnen een familiebedrijf met een gezellige werksfeer?waar teamwork de basis van het succes is; Een family and friends membercard die jou korting geeft op o.a. overnachtingen en in onze restaurants; Een sportschoolabonnement / bedrijfsfitness; Regelmatig personeelsborrels en teamuitjes; Tot slot kan je wat ons betreft direct beginnen.

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P4-K1-W1 Vraagt offertes op en selecteert leveranciers
  • P4-K1-W2 Bestelt de voorraad
  • P4-K1-W3 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P4-K1-W4 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • P4-K2-W1 Verzamelt informatie
  • P4-K2-W2 Stelt de menukaart op
  • P4-K2-W3 Selecteert dranken
  • P4-K2-W4 Levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept en bewaakt deze
  • P4-K2-W5 Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P4-K3-W1 Bewaakt het sociaal hygiënisch beleid
  • P4-K3-W2 Maakt een operationeel plan
  • P4-K3-W3 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • P4-K3-W4 Begroot financiën
  • P4-K3-W5 Bewaakt financiën
  • P4-K3-W6 Stuurt medewerkers aan
  • P4-K3-W7 Voert intern formele gesprekken

Kenmerken

  • Bereid om te werken aan fysieke toegankelijkheid
  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat
  • Opleiden voor een mbo-certificaat
  • Opleiden voor een Praktijkverklaring
  • Met uitzicht op een vaste baan

lees verder