Gastronoom / sommelier

Wijnrestaurant Mes Amis Leren over Limburgse wijn in het restaurant, private dining, evenementen, winkel of cursus. Bij ons kan het allemaal!

Wijnrestaurant Mes Amis in gespecialiseerd in regionale wijn/spijs combinatie. Ons concept is dat wij onze gasten in vele opzichten willen verrassen, wij werken met een menu waar de regionale wijnen op aangepast zijn, iedere maand wisselend. De taken zijn; samen met onze sommelier, het beheren van de wijnkelder, de voorraad en het up-to-date houden van de wijnkaart.Daarnaast heeft de student de wijnarrangementen in beheer en verzorgt de gasten met informatie. Ook hebben wij nog een wijnwinkel "Goesting" naast ons restaurant en een webshop. Wij bieden uiteraard alles wat je hoopt te vinden in een leuke leerplek. Daarbij hebben wij een hecht team en vinden wij "samen" ook heel belangrijk! Als je bijzonder bent delen wij dat ook graag met de rest van de wereld via onze website, FB, Instagram en deelname aan wedstrijden. Wij dagen je uit om te solliciteren bij ons!

Naar wie zijn wij op zoek?

Belangrijkste is motivatie! Alles wat je moet leren dat leren wij je wel. Een pré is wanneer: Je gedetailleerd kan werken. Humor hebt. Kennis van wijn.

Wat biedt het bedrijf?

Ons bedrijf is een familie restaurant wat al 22 jaar door dezelfde familie gerund word. De 2e generatie is zijn weg aan het vinden en een overname van deze zit eraan te komen. Vanwege deze familiare relatie beschouwen wij al onze medewerkers als een lid van onze familie. Ons team is Jong, spontaan en heel gezellig. De gemiddelde doorlooptijd van medewerkers is 6 jaar. Het is dankzij onze medewerkers dat we de corona periode goed zijn doorgekomen en zijn gaan uitbreiden met een wijnwinkel (Goesting), private dining, Wijnrestaurant op het land, Noorbeek op de Kaart en cursussen. Wil je dus in een omgeving werken waar je deze verschillende facetten allemaal kunt mee maken en in kunt doorgroeien naar vaste aanstellingen reageer dan nu.

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P3-K1-W1 Vraagt offertes op en selecteert leveranciers
  • P3-K1-W2 Bestelt de voorraad
  • P3-K1-W3 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P3-K1-W4 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • P3-K2-W1 Verzamelt informatie
  • P3-K2-W2 Doet voorstellen voor de menukaart
  • P3-K2-W3 Selecteert dranken
  • P3-K2-W4 Levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept en bewaakt deze
  • P3-K2-W5 Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P3-K3-W1 Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid
  • P3-K3-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • P3-K3-W3 Stuurt medewerkers aan
  • P3-K3-W4 Voert intern formele gesprekken

Kenmerken

  • Bereid om te werken aan fysieke toegankelijkheid
  • Met uitzicht op een vaste baan
  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat
  • Opleiden voor een mbo-certificaat
  • Opleiden voor een Praktijkverklaring

Video Link

lees verder