Sport- en bewegingsleider

Stichting Kinderopvang Meijel Sport- en bewegingscoordinator

Je gaat stage lopen bij een van onze BSO groepen (4 – 12 jaar). Daar wordt je ingewerkt door je begeleid(st)er. De eerste paar weken zijn gericht op wennen. Je bent in die periode vooral bezig met mee kijken op de groep en het ondersteunen bij activiteiten en in de huishoudelijke taken. Je begeleid(st)er neemt je zoveel mogelijk 'aan de hand' om je wegwijs te maken in de werkzaamheden op de groep en in ons gebouw. Na de periode van wennen krijg je je verantwoordelijkheden in het aanbieden van diverse sport- en beweegactiviteiten bij zowel de BSO als het KDV. Bij het KDV hebben we in de ochtend een beweegactiviteit waar alle peuters voor kunnen kiezen. Op de BSO werken we met activiteitenblokken en losse activiteiten. Grote activiteiten kunnen in schoolvakanties. Maar taken zoals het klaarmaken van de lunch, fruit en schoonmaakwerkzaamheden horen ook bij je taken.

Naar wie zijn wij op zoek?

Het allerbelangrijkste is dat je graag met kinderen omgaat. Maar onderstaande vaardigheden zijn ook belangrijk; - Communicatief; je hebt gesprekken met ouders, maakt schriftelijke rapportages, overlegt met collega's - Creatief; je bied ontwikkelings-stimulerende-activiteiten aan en die stem je af op de leeftijd en vaardigheden van de kinderen - Inlevingsvermogen; je kunt inspelen op de wensen en behoeften passend bij de leeftijd en ontwikkeling van de kinderen - Samenwerken; dat doe je met collega’s, je leidinggevende, maar zeker ook met ouders - Verantwoordelijkheid; ouders vertrouwen je de opvoeding, ontwikkeling en zorg van hun dierbare bezit toe. Dat is een hele verantwoordelijkheid. Maar verantwoordelijkheid houdt ook in dat je je aan afspraken houdt, op tijd komt en met je collega's je verantwoordelijk voelt voor je groep - flexibiliteit; dat vraagt werken met kinderen zeker van je! In het dagelijks werken, maar ook in werktijden

Wat biedt het bedrijf?

Binnen Stichting Kinderopvang Meijel zijn we een vast en hecht team. We willen er alles aan doen om je als stagiaire op je gemak te laten voelen binnen ons team. Stagiaires die ons laten zien dat ze een goede aanvulling op ons team zijn, krijgen de kans op een vaste aanstelling. Ons streven is dat oproepkrachten ingezet worden op 2 vaste groepen. Zo krijg je sneller binding met de betreffende groepen, de collega's, de kinderen en hun ouders. Uiteraard kan het bij ziekte en in vakanties voorkomen dat je op meerdere groepen ingezet wordt. Het vervangen van zwangerschapsverloven is zeker ook mogelijk.

Wat ga je leren?

  • Aanbieden van een les of training
  • B1-K1-W1 Bereidt een les of training voor
  • B1-K1-W2 Voert een les of training uit
  • B1-K1-W3 Begeleidt en instrueert SB-deelnemers
  • B1-K1-W4 Evalueert de les of training
  • Organiseren en uitvoeren van een toernooi of evenement
  • B1-K2-W1 Bereidt het toernooi of evenement voor
  • B1-K2-W2 Voert een toernooi of evenement uit
  • B1-K2-W3 Evalueert het toernooi of evenement met het team

lees verder