Sociaal werker

Zorggroep Boat, locatie Meppel Stagiair gezocht: zorgverlener voor mensen met verstandelijke beperkingen en psychiatrische problematiek

Als stagiair bij BOAT draai je vanaf dag één volledig mee in het team. Je werkt in dag-, avond- en weekenddiensten, waardoor je een goed beeld krijgt van de dagelijkse werkzaamheden en dynamiek binnen de zorgsector. Nachtdiensten zijn niet van toepassing. Je werkt op verschillende locaties van BOAT, zoals de woonlocaties in Meppel en Ruinen, waar 24-uurszorg wordt verleend. Tijdens je werkdag bied je ondersteuning en begeleiding aan mensen met lichte tot matige verstandelijke beperkingen en psychiatrische problematiek. Je helpt bij dagelijkse activiteiten, persoonlijke verzorging, sociale en recreatieve activiteiten, en biedt emotionele ondersteuning. Je leert cliënten op een respectvolle en professionele manier begeleiden, hun zelfstandigheid bevorderen en hen helpen een stabiele en veilige leefomgeving op te bouwen. Je krijgt inzicht in het opstellen en uitvoeren van begeleidingsplannen, samenwerken met andere zorgprofessionals en omgaan met crisissituaties.

Naar wie zijn wij op zoek?

Wij zoeken gemotiveerde en betrokken stagiairs met affiniteit voor de zorgsector en specifiek voor het werken met mensen met verstandelijke beperkingen en psychiatrische problematiek. De ideale stagiair heeft de volgende vaardigheden en eigenschappen: Goede communicatieve vaardigheden: je kunt duidelijk en respectvol communiceren met cliënten, collega's en andere betrokkenen. - Empathisch vermogen: je kunt je inleven in de situatie van de cliënten en hen op een begripvolle en geduldige manier ondersteunen. - Flexibiliteit: je bent bereid om in wisselende diensten te werken, inclusief avonden en weekenden, maar geen nachtdiensten. - Teamspeler: je kunt goed samenwerken binnen een multidisciplinair team en draagt bij aan een positieve werksfeer. - Zelfstandigheid: je kunt zelfstandig werken en verantwoordelijkheid nemen voor je taken. - Probleemoplossend vermogen: je kunt adequaat reageren op onverwachte situaties en bent in staat om creatieve oplossingen te vinden.

Wat biedt het bedrijf?

Bij BOAT bieden wij een dynamische en leerzame stageplek waar je vanaf dag één deel uitmaakt van ons team. Je werkt in dag-, avond- en weekenddiensten, waardoor je een goed beeld krijgt van de zorgsector. Je werkt op verschillende locaties in Meppel en Ruinen, waar 24-uurszorg wordt verleend, en draait mee in ambulante ondersteuning in Drenthe. Je doet waardevolle ervaring op met het ondersteunen en begeleiden van mensen met verstandelijke beperkingen en psychiatrische problematiek. Onze professionele begeleiders helpen je bij je ontwikkeling. Je leert cliënten respectvol te begeleiden, hun zelfstandigheid te bevorderen en een veilige leefomgeving te creëren. Ook krijg je inzicht in het opstellen en uitvoeren van begeleidingsplannen, samenwerken met zorgprofessionals en omgaan met crisissituaties. Wekelijks heb je contact met je stagebegeleider om je voortgang en leerdoelen te bespreken. Bij BOAT hechten we veel waarde aan persoonlijke groei, teamwork en een positieve werkomgeving.

Wat ga je leren?

  • Werken aan de kwaliteit van het dagelijks leven van mensen en groepen
  • B1-K1-W1 Onderzoekt de behoefte aan sociaal werk
  • B1-K1-W2 Kiest samen met mensen een aanpak voor ondersteuning
  • B1-K1-W3 Versterkt de sociale basis
  • B1-K1-W4 Biedt praktische ondersteuning bij dagelijks functioneren
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: B1-K1-W5 Zet een activiteit in om doel(en) te bereiken
  • B1-K1-W6 Komt op voor de rechten van mensen
  • B1-K1-W7 Evalueert de aanpak voor ondersteuning
  • Werken in een organisatie en aan de eigen beroepsontwikkeling
  • B1-K2-W1 Voert het beleid uit
  • B1-K2-W2 Voert administratieve taken uit
  • B1-K2-W3 Werkt aan de eigen professionele ontwikkeling

lees verder