Monteur elektrotechnische installaties

Peter van den Hof Elektrotechniek B.V. Afwisselende stage in luxe woningbouw bij particulier en MKB in een klein, overzichtelijke bedrijf.

Als stagiaire begint jouw dag om 7.15 uur in Mill. Samen met je werkbegeleider tref je de voorbereidingen van de klussen voor deze dag zoals het inpakken van de juiste materialen. Met een kopje koffie bespreek je de klussen met de eigenaar en de medewerker. Samen springen jullie in de bus en rijden naar het project. De klant heeft net een aanbouw laten plaatsen en de licht- en elektriciteitswensen zijn besproken. Indien nodig geven jullie nog het nodige advies en uiteindelijk zorgen jullie ervoor dat de stopcontacten en overige aansluitingen op de juiste plek komen. Als de werkdag erop zit hebben jullie de werkzaamheden verricht en is het project volledig opgeleverd met een tevreden klant als eindresultaat. De volgende dag rijden jullie naar de volgende klus waar je samen met een collega de renovatie van de infrastructuur in een bestaand kantoor onder handen neemt. De afwisseling in het werk en het contact met de mensen geeft jou veel leermomenten!

Naar wie zijn wij op zoek?

De student beschikt over goede sociale vaardigheden om met collega's, andere installateurs en de klant te kunnen overleggen. Omdat elke klus anders is, is oog voor detail en precies werken noodzakelijk. Ook is het handig als je met apps kunt werken en dit ook kan uitleggen aan de klant, bijvoorbeeld over de werking van de laadpaal voor de elektrische auto. Omdat het bedrijf werkt bij veel verschillende klanten en verschillen de klussen, is de planning elke dag anders en kan zelfs tijdens de werkdag veranderen. Het is belangrijk dat je hiermee kunt (of leert) omgaan. Deze eigenschap zal ook in je latere werk zeker van pas komen!

Wat biedt het bedrijf?

Het bedrijf biedt bij goed functioneren en klik met het team kans op een vaste aanstelling of bijbaan. Verder wordt er regelmatig een gezellige avond georganiseerd met andere kleine (bouw)bedrijven uit de buurt. Er is een mogelijkheid om mee op scholing te gaan voor bijvoorbeeld domotica.

Wat ga je leren?

  • Installeren van elektrotechnische installaties
  • B1-K1-W1 Voorbereiden van elektrotechnische installatiewerkzaamheden
  • B1-K1-W2 Demonteren en repareren van elektrotechnische componenten en leidingen
  • B1-K1-W3 Controleren en monteren van componenten in elektrotechnische installaties en systemen
  • B1-K1-W4 Aanleggen van bekabeling voor elektrotechnische installaties en systemen
  • B1-K1-W5 Afronden van de elektrotechnische installatiewerkzaamheden
  • Uitvoeren van en assisteren bij elektrotechnisch installatiewerk
  • P1-K1-W1 Samenstellen van (eenvoudige) deelproducten voor elektrotechnische systemen
  • P1-K1-W2 Oriënteren op en assisteren bij de aanleg van elektrotechnische systemen
  • P1-K1-W3 Assisteren bij het testen van elektrotechnische systemen
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: P1-K1-W4 Communiceren en afstemmen met betrokkenen

lees verder