Zelfstandig werkend kok

Tussen Kaag & Braassem, eten en drinken Ben jij de leerling kok die ons team compleet maakt?

Per 1 september hebben wij plaats voor een leerling kok,  niveau 2 of niveau 3 Jouw taken en verantwoordelijkheden zijn o.a.: - Het verrichten van voorbereidende werkzaamheden - Het vervaardigen van producten op basis van recepturen - Het efficiënt en effectief indelen van eigen werkzaamheden - Bereiden en doorgeven van gerechten - Bewaken van de kwaliteit van de gerechten door het controleren van de grondstoffen op versheid e.d. Het werken in teamverband en het ontwikkelen van sociale vaardigheden en persoonlijke kwaliteiten; de gast centraal stellen en het product laten aansluiten op de wensen van de gast binnen ons bedrijf.

Naar wie zijn wij op zoek?

Wij zoeken een leerling kok met BBL opleiding, niveau 2 of 3 en met bij voorkeur enige ervaring in de horeca opgedaan in de vorm van een stage of een bijbaan. Je hebt kennis over primaire keuken- en kooktechnieken en de werking van keukenapparatuur. Je bent bereid om op onregelmatige werktijden te werken, ook de avonden en weekenden en je bent enthousiast en representatief;

Wat biedt het bedrijf?

Als leerling kok maak je deel uit van ons professionele keukenteam. Je bent op zoek naar een leeromgeving waar je de basis kunt leggen voor je toekomst. In deze functie bereid je (delen van) gerechten volgens receptuur, maar ook portioneren, garneren, voorbereiden en afwassen behoren tot je taken. Jouw werkzaamheden omvatten alles wat met de keuken te maken heeft variërend van koken voor ons sfeervolle restaurant alsmede diners voor feesten en partijen.

Wat ga je leren?

  • Bereidt gerechten
  • B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
  • B1-K1-W2 Maakt mise en place
  • B1-K1-W3 Past recepten aan
  • B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
  • B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
  • Beheert keukenvoorraden
  • B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
  • B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
  • B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
  • Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
  • P2-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
  • P2-K1-W2 Voert menu-engineering uit
  • P2-K1-W3 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
  • P2-K1-W4 Ondersteunt de verbetering van kwaliteit
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K2-W1 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K2-W2 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

Kenmerken

  • Opleiden voor een mbo-certificaat
  • Met uitzicht op een vaste baan

lees verder