Leidinggevende bediening

Maan restaurant

Hoe ziet jouw dag eruit? Je begint de dag met een lekker kopje koffie of thee! Wat bijkletsen met collega's om vervolgens de dag te bespreken. Hoeveel couverts hebben wij die dag? Zijn er nog nieuwe gerechten? Enzovoorts. Daarna beginnen de werkzaamheden. Jij zorgt ervoor dat het restaurant er op en top uitziet voordat de eerste gasten komen. Hier komen wat huishoudelijke taken bij kijken. Wanneer de gasten arriveren breng jij ze naar hun plek en zorg je ervoor dat ze de hele avond niets tekort komen. Als de laatste gasten weg zijn wordt het restaurant gereed gemaakt voor de volgende dag. Jouw taken zijn het: - verwelkomen van de gasten. - opnemen en adviseren van bestellingen - serveren van gerechten en wijnen - afrekenen met gasten en betalingen verwerken - zorgen voor een schone en nette werkomgeving. Je leert hier hoe je met gasten omgaat in verschillende situaties, stressbestendig zijn, denken in oplossingen, prioriteiten stellen en proactief zijn.

Naar wie zijn wij op zoek?

Een vlotte babbel, gastvrij zijn, oog voor detail hebben, geduldig zijn, goede communicatieve vaardigheden, goed omgaan met feedback, opruimen en schoonmaken.

Wat biedt het bedrijf?

Wij zijn een jong, hecht en enthousiast team. Er zijn doorgroeimogelijkheden en er is ook een mogelijkheid op een vaste aanstelling na je stage periode.

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P4-K1-W1 Vraagt offertes op en selecteert leveranciers
  • P4-K1-W2 Bestelt de voorraad
  • P4-K1-W3 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P4-K1-W4 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • P4-K2-W1 Verzamelt informatie
  • P4-K2-W2 Stelt de menukaart op
  • P4-K2-W3 Selecteert dranken
  • P4-K2-W4 Levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept en bewaakt deze
  • P4-K2-W5 Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P4-K3-W1 Bewaakt het sociaal hygiënisch beleid
  • P4-K3-W2 Maakt een operationeel plan
  • P4-K3-W3 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • P4-K3-W4 Begroot financiën
  • P4-K3-W5 Bewaakt financiën
  • P4-K3-W6 Stuurt medewerkers aan
  • P4-K3-W7 Voert intern formele gesprekken

Kenmerken

  • Opleiden voor een mbo-certificaat
  • Opleiden voor een Praktijkverklaring
  • Met uitzicht op een vaste baan

lees verder