Manager / ondernemer horeca

Komaen Horeca topper welke niet wil dat elke dag hetzelfde is!

Een dag binnen de horeca is nooit hetzelfde. Het is namelijk afhankelijk van welke dienst je hebt: opstarten, tussendienst of diner. Dit is bepalend voor je taken/werkzaamheden, maar ook voor het verloop van de dag. Wat we wel kunnen zeggen is dat er binnen elke dienst veel te leren is. Zo kan een dag beginnen met het opstarten van het dinercafé: terras opbouwen, kassa tellen, tafels indekken, reserveringen checken etc. Bij het diner draait het meer ontvangen van gasten en het serveren van drinken/eten. Daarnaast sluit je af zodat jouw collega's in de ochtend weer fris kunnen beginnen. Binnen onze leerschool valt: openen, sluiten, opnemen van bestellingen, serveren, behandelen van klachten, afrekenen, het netjes houden van het terrein maar ook het werken in een andere omgeving zoals zalen.

Naar wie zijn wij op zoek?

Wij stellen geen harde eisen aan competenties: want leren doe je vooral in de praktijk! Alleen bepaalde punten kunnen je wel een voordeel geven: - Passie voor de horeca - Leergierigheid - Makkelijk in de omgang met gasten - Weten wat er verwacht van je wordt binnen verschillende onderdelen - Zit niet graag stil Wij zoeken echt iemand die wil leren en dingen wil aanpakken. Stilzitten kunnen we allemaal, maar doorpakken is er voor horeca mensen!

Wat biedt het bedrijf?

Wij waarderen onze collega’s heel erg en daar staat natuurlijk ook iets tegenover. Daarom mag je het volgende minimaal van ons verwachten: - Mogelijkheid tot een vast contract (bespreekbaar) - Gelijke behandeling t.o.v. andere collega's - Een vergoeding die past bij je capaciteiten - Flexibele werktijden, je hoeft dus niet 52 weekenden in het jaar te werken - Kerstavond en 1ste Kerstdag vrij, overige feestdagen in overleg - Een leermeester die altijd voor je klaar staat Daarnaast kom je terecht in een jong, dynamisch en hecht team! Wij werken met een lach op ons gezicht omdat we nauw met elkaar samen werken.

Wat ga je leren?

  • Onderneemt
  • B1-K1-W1 Ontwikkelt een ondernemingsplan
  • B1-K1-W2 Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming
  • B1-K1-W3 Implementeert het ondernemingsplan
  • B1-K1-W4 Maakt marktanalyse
  • B1-K1-W5 Voert commerciële activiteiten uit
  • B1-K1-W6 Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs
  • B1-K1-W7 Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • B1-K2-W1 Maakt een operationeel plan
  • B1-K2-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • B1-K2-W3 Begroot financiën
  • B1-K2-W4 Bewaakt financiën
  • B1-K2-W5 Stuurt medewerkers aan
  • B1-K2-W6 Voert intern formele gesprekken
  • Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven
  • P2-K1-W1 Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf
  • P2-K1-W2 Werkt mee in de bediening
  • P2-K1-W3 Werkt mee in de keuken
  • P2-K1-W4 Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf
  • P2-K1-W5 Creëert en bewaakt sfeer
  • Werkt mee in logiesverstrekkende bedrijven
  • P2-K2-W1 Neemt reserveringen aan voor kamers en/of zalen en arrangementen
  • P2-K2-W2 Checkt de gast in
  • P2-K2-W3 Verleent service aan gasten tijdens hun verblijf
  • P2-K2-W4 Bewaakt de veiligheid
  • P2-K2-W5 Checkt de gast uit
  • P2-K2-W6 Maakt night audit rapportages van de omzet
  • P2-K2-W7 Ontwikkelt arrangementen en speciale activiteiten

lees verder