Leidinggevende bediening

Restaurant de Molenaar Bedieningsstage voor enthousiaste en leergierige studenten met interesse in fine dining!

Wij hebben het jaar doorlopend plek voor 1 stage leerling, welke in de bediening zou kunnen mee draaien. Dit houd in dat diegene alle taken van de bediening uit leert voeren, gastheer/gastvrouw zijn, gerechten uitleggen aan gasten, indien interesse meer te weten kan komen over wijn. Ook pakt de bediening binnen ons bedrijf alle taken op wat betrekking heeft om onze B&B (2kamers).

Naar wie zijn wij op zoek?

Een enthousiaste gedreven leerling, welke interesse heeft in fine dining, en hierin gaar door wil groeien. Ervaring is geen vereiste, leergierigheid is het belangrijkste.

Wat biedt het bedrijf?

Wij bieden een veelzijdige stage plaats aan, waarbij we in overleg kijken naar wat de leerling graag wenst te leren, grotendeels één op één begeleid zal worden. Tijdens de stage zullen alle faceten van de bediening aan bod komen en komt de leerling terecht in een jong en gedreven team.

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P4-K1-W1 Vraagt offertes op en selecteert leveranciers
  • P4-K1-W2 Bestelt de voorraad
  • P4-K1-W3 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P4-K1-W4 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • P4-K2-W1 Verzamelt informatie
  • P4-K2-W2 Stelt de menukaart op
  • P4-K2-W3 Selecteert dranken
  • P4-K2-W4 Levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept en bewaakt deze
  • P4-K2-W5 Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P4-K3-W1 Bewaakt het sociaal hygiënisch beleid
  • P4-K3-W2 Maakt een operationeel plan
  • P4-K3-W3 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • P4-K3-W4 Begroot financiën
  • P4-K3-W5 Bewaakt financiën
  • P4-K3-W6 Stuurt medewerkers aan
  • P4-K3-W7 Voert intern formele gesprekken

lees verder