Gastronoom / sommelier

Herberg de Fazant Een gastronomische wijn & spijs proeverij in het Drents Nationaal park de "Drentsche Aa" bij Herberg de Fazant!

Wij serveren de lunch en het diner in de vorm van een proeverij. De Lunchproeverij bestaat uit maximaal 5 gangen en veranderd per maand. De Dinerproeverij bestaat uit maximaal 7-gangen en veranderd elke 2 maanden. Bij alle gerechten van beide proeverijen worden bijpassende wijnen uitgekozen en bijpassende non-alcoholische dranken (denk aan infusies - wijnen - sappen) De leerling krijgt de mogelijkheid deel te nemen aan deze zoektocht en afhankelijk van ervaring mee te denken over de mooiste combinaties!

Naar wie zijn wij op zoek?

Ons diner heet bewust een proeverij en geen menu! Wij proberen de gasten mee te nemen op een gastronomische ervaring van wijn & spijs. De taak van de bediening is om deze smaken en keuzes op een fijne toegankelijke manier bij de gasten duidelijk te maken. De leerling moet in staat zijn op niveau te kunnen bedienen. De gastronomische kennis kan uiteraard gaandeweg ontwikkeld worden!

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P3-K1-W1 Vraagt offertes op en selecteert leveranciers
  • P3-K1-W2 Bestelt de voorraad
  • P3-K1-W3 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P3-K1-W4 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • P3-K2-W1 Verzamelt informatie
  • P3-K2-W2 Doet voorstellen voor de menukaart
  • P3-K2-W3 Selecteert dranken
  • P3-K2-W4 Levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept en bewaakt deze
  • P3-K2-W5 Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P3-K3-W1 Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid
  • P3-K3-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • P3-K3-W3 Stuurt medewerkers aan
  • P3-K3-W4 Voert intern formele gesprekken

Kenmerken

  • Bereid om te werken aan fysieke toegankelijkheid
  • Met uitzicht op een vaste baan
  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat
  • Opleiden voor een mbo-certificaat
  • Opleiden voor een Praktijkverklaring

lees verder