Mbo-Verpleegkundige

Fivoor, Forensisch Psychiatrische Kliniek (FPK) Rotterdam Mbo-Verpleegkundige

In de FPK worden patiënten met psychiatrische gedragsproblemen en/of een persoonlijkheidsstoornis behandeld die hierdoor in aanraking zijn gekomen met Justitie. Een opname op een FPK heeft als doel om te zorgen voor een veilige en succesvolle terugkeer van de patiënt naar de maatschappij. Met en zonder tussenstap naar de reguliere psychiatrie. De eerste focus hierbij is het voorkomen van overlast voor de samenleving. Met behandeling wordt er gewerkt aan het verbeteren van de kwaliteit van leven voor de patiënt. Als verpleegkundig groepsleider forensische psychiatrie houd je je bezig met het vormgeven van een behandel- en leefklimaat, waarin structuur, veiligheid en begeleiding geboden wordt aan de patiënten. Juist vanwege de meer medische invalshoek ben je van grote waarde op de afdeling. Tot je taken behoren onder andere de begeleiding van patiënten in de dagelijkse leefsituatie, het doen van een eerste verpleegkundige screening bij patiënten met somatische klachten, het signaleren

Naar wie zijn wij op zoek?

Wat breng je mee? Als jij jezelf herkent in de onderstaande punten dan pas je goed bij ons! derde of vierdejaars student met studierichting mbo verpleegkunde; beschikbaar per september 2024 voor minimaal 24 uur per week op de afdeling; enige ervaring in de psychiatrie is een plus; je beschikt over eigen vervoer i.v.m. de ligging van de klinieken en de onregelmatige werktijden; je bent leergierig en durft het gesprek aan te gaan met onze patiënten.

Wat biedt het bedrijf?

Wij bieden een interessante stageplek met arbeidsvoorwaarden volgens de cao GGZ. Tijdens je stageperiode bij Fivoor zal je begeleiding ontvangen van gediplomeerde specialisten in de GGZ. Dit zijn collega's met veel ervaring en kennis die dit graag met jou delen. Je ontvangt toegang tot ons online leerplatform waar je verschillende modules kan volgen om jouw kennis te vergroten. Wij zien het als onze taak om jou als student een leerwerkplek te bieden van hoge kwaliteit!

Wat ga je leren?

  • Bieden van zorg en ondersteuning in het verpleegkundig proces
  • B1-K1-W1 Onderkent bestaande of dreigende gezondheidsproblemen (Gezondheidsbevorderaar)
  • B1-K1-W2 Stelt de verpleegkundige diagnose en stelt het individuele plan van de zorgvrager op (Zorgverlener)
  • B1-K1-W3 Voert interventies uit (Zorgverlener)
  • B1-K1-W4 Voert verpleegtechnische handelingen uit (Zorgverlener)
  • B1-K1-W5 Communiceert met de zorgvrager en het sociale netwerk (Communicator)
  • B1-K1-W6 Organiseert en coördineert de zorgverlening van de zorgvragers (Organisator)
  • B1-K1-W7 Reageert op onvoorziene en crisissituaties (Organisator)
  • Werken aan organisatie- en professiegebonden taken
  • B1-K2-W1 Werkt aan professionele ontwikkeling (Reflectieve EBP professional)
  • B1-K2-W2 Werkt samen met andere beroepsgroepen in de keten (Samenwerkingspartner)
  • B1-K2-W3 Draagt bij aan goede kwaliteit van zorg (Professional en kwaliteitsbevorderaar)

lees verder