Assistent plant, dier of groene omgeving

Stichting Het Terphuis Assistent plant, dier of (groene) leefomgeving bij Stichting het Terphuis

Als stagiair Plant, Dier of (Groene) Leefomgeving heb je bij ons op de boerderij diverse en plezierige werkzaamheden om handen. Je kunt op de afdeling Tuin en Moestuin jouw groene vingers gebruiken of op het land en bij de dieren je spieren inzetten. De werkzaamheden en het onderhouden van de tuinmachines zijn daarnaast onderdelen van een stagedag. Elke dag kan er dan ook weer totaal anders uitzien. Afhankelijk van jouw persoonlijke interesse mag je kiezen tussen "breed inzetbaar" of "ingezet op 1 afdeling".

Naar wie zijn wij op zoek?

Je leert veel in de praktijk. Er wordt veel buiten gewerkt en het is daarom soms even doorbijten wanneer het een grauwe of koude dag is. Hard werken in de regen moet je enthousiasme dus niet wegnemen. Trek op zulke sombere dagen daarom gerust je kleurrijkste regenlaarzen aan! Wat ook belangrijk is, is dat je naast dieren ook graag met mensen omgaat. Bij Stichting Het Terphuis werken we namelijk veel samen, met onder meer de vrijwilligers en deelnemers die op de boerderij wonen en/of werken. Je vindt het vanzelfsprekend om jezelf aan de cultuur van de zorgboerderij aan te passen. Je bent hulpvaardig en gaat zorgvuldig en efficiënt om met de aanwezige middelen en materialen. Je stelt jezelf enthousiast op richting de deelnemer, helpt hem of haar of verwijst een gast door. Je bent netjes, nauwkeurig en kunt in een goed tempo werken. Je doet je best om goed werk af te leveren. Je kunt je houden aan de opgestelde instructies en regels.

Wat biedt het bedrijf?

Je vindt het vanzelfsprekend om jezelf aan de cultuur van de zorgboerderij aan te passen. Je bent hulpvaardig en gaat zorgvuldig en efficiënt om met de aanwezige middelen en materialen. Je stelt jezelf enthousiast op richting de deelnemer, helpt hem of haar of verwijst een gast door. Je bent netjes, nauwkeurig en kunt in een goed tempo werken. Je doet je best om goed werk af te leveren. Je kunt je houden aan de opgestelde instructies en regels. Je hebt discipline en werkt te allen tijde veilig en hygiënisch. In jouw functie heb je veel contact met klanten, deelnemers en collega's, dus een vlotte babbel en je behulpzaam opstellen zijn meer dan welkom.

Wat ga je leren?

  • Werkt als assistent in een arbeidsorganisatie
  • B1-K1-W1 Bereidt assisterende werkzaamheden voor
  • B1-K1-W2 Voert assisterende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W3 Meldt zich ter afsluiting van zijn assisterende werkzaamheden af
  • Zorgdragen voor natuurlijke producten, dieren, materialen, middelen en/of de omgeving
  • P8-K1-W1 Verzorgt en/of onderhoudt natuurlijke producten, dieren en/of groene (leef)omgeving
  • P8-K1-W2 Onderhoudt materialen, middelen en werkomgeving
  • P8-K1-W3 Transporteert materialen, middelen, natuurlijke producten en/of dieren

Kenmerken

  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat

lees verder