Machinist grondverzet

Gebroeders Barendregt VOF Leer jij onze graafmachine te bedienen op afwisselende plekken in de gemeentes rond Rhoon? Kom dan bij ons je stage BOL

Je wekker gaat. Pff, vroeg maar lekker. Nog wat mistig, maar de zon zit er al achter. Op de zaak aangekomen neem je eerst koffie. Vandaag ga je mee naar een woonwijk in aanbouw. Er moeten rioolbuizen en kabels de grond in. Dus graafwerk! De machine staat al klaar op een grote aanhanger. Best spannend; je gaat straks een stukje zelf graven! Maar niet alleen hoor. Een ervaren machinist begeleidt je en gaat jou de kneepjes van het vak aanleren. Jullie gaan op weg. Je collega rijdt voorzichtig met de zware combinatie het terrein op. Er liggen plassen en kuilen, je wilt hier niet vast komen te zitten. Voorzichtig rijd hij de graafmachine van de aanhanger. De uitvoerder geeft jullie een plattegrond en details. Het graven kan beginnen! Ook jouw eerste graafwerk gaat heel lekker. Je krijgt de smaak te pakken. Het is vooral leuk. Onderweg terug praat je wat na. Op de zaak neem je nog een bakkie. Je gaat moe maar tevreden naar huis. Waar mag je morgen heen?

Naar wie zijn wij op zoek?

Zo'n machine is best groot. Je moet weten waar je mee bezig bent en je machine volledig kennen en beheersen om de klus op tijd te klaren. Dat vraagt heel wat technische vaardigheden. Daarnaast moet je veilig en duurzaam kunnen werken op een terrein waar van alles gebeurt. Onze klant staat centraal. Daarom vinden we vooral enthousiasme voor het vak ontzettend belangrijk. Vind je je werk leuk, dan wordt de kwaliteit ook beter. Zelfstandig kunnen werken vinden we belangrijk. Jullie hebt de verantwoordelijkheid voor een goede oplevering. Daarbij hoort ook de bevoegdheid om, binnen bepaalde grenzen, zelf beslissingen te nemen bij onverwachte situaties. Dit gaan we je allemaal leren. Maar je houdt ook van techniek en wil hier graag meer over leren. Vaak is overleg met de klant nodig. Of met een uitvoerder. Of je krijgt vragen van omwonenden. Dan is het fijn als je goed kan communiceren en dat ook leuk vindt. Je leert om verantwoordelijkheid en vrijheid aan te kunnen.

Wat biedt het bedrijf?

Een heel afwisselende baan! Wil jij dit mooie vak leren binnen een klein en hecht team? Kom je graag buiten en hou je van werken met je handen? Ben je enthousiast en gedreven om nieuwe dingen te leren? Dan ben je van harte welkom in de "Barendregt-familie". Deze stage BOL duurt 1 jaar. Als we allebei de samenwerking prettig vinden, heb jij een grote kans op een vaste aanstelling.

Wat ga je leren?

  • Bereidt voor en voert met de machine werkzaamheden uit
  • B1-K1-W1 Bereidt werken met de machine voor
  • B1-K1-W2 Maakt de machine gebruiksklaar
  • B1-K1-W3 Laadt en lost de machine op en van een transportmiddel
  • B1-K1-W4 Verplaatst de machine
  • B1-K1-W5 Voert machinaal werkzaamheden uit
  • B1-K1-W6 Rapporteert en registreert werkzaamheden
  • Voorkomt en herkent storingen en onderneemt passende actie
  • B1-K2-W1 Onderhoudt de machine om storingen te voorkomen
  • B1-K2-W2 Signaleert, analyseert en communiceert over machinestoringen.
  • B1-K2-W3 Lost eenvoudige machinestoringen op
  • B1-K2-W4 Registreert en rapporteert over onderhoud en (eenvoudige) machinestoringen

lees verder