Marketing & Communication Specialist

Nederland Maritiem Land Enthousiaste en zelfstandige student gezocht die zich wilt onderdompelen in de maritieme sector!

De student zal meewerken op de Communicatie afdeling van Nederland Maritiem Land (NML). Deze afdeling is klein, waardoor je als werkstudent veel vrijheid krijgt en ook veel gave opdrachten mag doen. Zelfstandigheid als student is belangrijk. Hoe ziet een werkweek er uit? in het begin van de week zal je bezig zijn met het verzamelen van nieuws uit de (maritieme) markt voor onze verschillende portals welke wij beheren. Het nieuws moet aansluiten bij de strategische prioriteiten binnen NML. Wordt de tekst te veel vanuit het perspectief van 1 bedrijf geschreven terwijl het onderwerp branche overstijgend is? Dan moeten we de teksten redigeren voordat we de teksten daadwerkelijk op ons portal kunnen plaatsen. Plaatsen van nieuws, events en het up-to date houden van onze portals en social media kanalen zijn werkzaamheden binnen de stage. De maritieme sector is groots, uitdagend en zit vol met avontuur. Dit zal je ook merken tijdens je stage dmv. bedrijfsbezoeken, interviews etc.

Naar wie zijn wij op zoek?

Een student die enthousiast is over de maritieme sector, want dat zijn al je collega's ook! Zelfstandigheid is ook van groot belang. Vaardigheden - Teksten schrijven / redigeren - Interviews afnemen - Premiere Pro basis kennis - Photoshop / Indesign / Illustrator basis kennis - Fotografie - Wordpress (websitebeheer) Uiteraard wordt er niet van je verwacht dat je overal al zeer bedreven in bent. Er is ruimte om bij te leren en dit zal je gedurende de hele stageperiode ook doen. Je wordt echt klaargestoomd om het werkveld in te gaan, waarin je bij NML een hele goede basis kan leggen.

Wat biedt het bedrijf?

Nederland Maritiem Land (NML) is de netwerkorganisatie van de maritieme sector. Dat betekent dat NML de belangen behartigt van de 12 verschillende deelsectoren van de maritieme sector; Binnenvaart, Zeescheepvaart, Havens, Offshore, Waterbouw, Scheepsbouw, Maritieme toeleveranciers, Maritieme dienstverlening, Maritieme kennisinstituten, Koninklijke Marine, Visserij en Jachtbouw/Watersportindustrie. NML heeft een aantal strategische prioriteiten waar voor ons als organisatie de komende jaren de focus op ligt; - Energietransitie - Human Capital - Industriepolitiek & Vestigingsklimaat - Leven op het water (drijvende infrastructuur) - Safety & Security Lijkt het jou leuk om jou opgedane kennis tijdens je opleiding toe te passen binnen onze organisatie? Waarbij je de juiste begeleiding krijgt van een bevlogen Communicatie Adviseur die jou helemaal wegwijs kan maken in de maritieme sector? Solliciteer dan snel op een stageplek bij Nederland Maritiem Land!

Wat ga je leren?

  • Voert taken uit binnen de zakelijke dienstverlening
  • B1-K1-W1 Treedt op als aanspreekpunt voor klanten
  • B1-K1-W2 Verzorgt zakelijke communicatie
  • B1-K1-W3 Verwerkt gegevens
  • B1-K1-W4 Werkt aan producten/opdrachten binnen geld-, goederen- en informatie beweging
  • Verzorgt marketing en (interne) communicatietrajecten
  • P6-K1-W1 Levert managementinformatie
  • P6-K1-W2 Verzorgt marketing- en communicatieactiviteiten
  • P6-K1-W3 Voert marktonderzoeken uit

lees verder