Medewerker dierverzorging

Melkveebedrijf Steenbergen Allround medewerk(st)er melkveehouderij Ruinerwold

Op onze boerderij verzorgen wij zelf ons melkvee met bijbehorend jongvee. Deze hebben wij ook ondergebracht bij een jongvee opfokker hier vlakbij in de buurt, maar de eerste opstart verzorgen wij zelf. Jouw dag begint hier om 08:00 en je zal ons dan eerst helpen met het afronden van de ochtend melking. Denk hierbij aan het schoon spuiten van de melkstal of het wegbrengen van het vee met de quad naar het land (wij weiden ons vee en zijn aangesloten bij de AH melkstroom van Royal Aware). Met een kop koffie bespreken wij de dag en worden de taken verdeeld. Er moet gevoerd worden, boxen gestrooid (met de hand of met een stroblazer), waterbakken schoongemaakt worden, insemineren, bekappen, vee overplaatsen, eventueel kalveren scheren, stallen uitmesten m.b.v. een shovel, zenders omhangen etc. Kortom; genoeg te doen! We zijn zelf een gezin van 4 waaronder 2 kinderen van 5 en 3. Ons melkveebedrijf proberen we altijd te optimaliseren en mee te gaan in de tijd.

Naar wie zijn wij op zoek?

Affiniteit met de melkveesector vinden we belangrijk, dat maakt de samenwerking tussen boer / stagiair(e) prettiger. Een geldig tractor- rijbewijs is mooi meegenomen. Onze dagen duren niet van 9 tot 5, in overleg is hierin veel mogelijk. Woonachtig in de omgeving van Ruinerwold

Wat biedt het bedrijf?

Je kunt bij ons veel leren omdat we verschillende werkzaamheden kunnen aanbieden en we veel in eigen beheer doen. Tussen de middag staat de tafel gedekt en mag je bij ons aanschuiven. Heel gezellig, soms zit de hele tafel vol. Bij interesse mag je aansluiten bij een (voer) adviseur die ons het e.e.a. komt uitleggen. Naarmate de zelfstandigheid krijg je zelf ook je eigen taken / verantwoording. Mocht je het leuk vinden dan mag je ook 1 of 2 vaste dagen een melkbeurt overnemen (ook voor na de stageperiode). Veel oud-stagiaires zijn bij ons gebleven na een stageperiode. Kijk anders even op onze facebook-pagina; Melkveebedrijf Steenbergen Ruinerwold.

Wat ga je leren?

  • Zorgdragen voor dieren
  • B1-K1-W1 Voert dieren
  • B1-K1-W2 Verzorgt dieren
  • B1-K1-W3 Onderhoudt leef- en werkomgeving
  • Ondersteunen dienstverlening/verkoop
  • P1-K1-W1 Ontvangt klanten/gasten
  • P1-K1-W2 Informeert klanten/gasten

lees verder