Software developer

Schilt Engineering B.V. Software developer

Bij Schilt Engineering maken wij geavanceerde machines voor de betonstaal industrie. Om deze machines te besturen, maken wij gebruik van hoogwaardige (PLC) software. De machines worden aangestuurd door een Beckhoff PLC (TwinCAT 3) in combinatie met een SQL database, een C# applicatie en een HMI (XAML en C#). Alle software wordt bewaard in Git voor versiebeheer. Wij zijn op zoek naar iemand waarbij zijn/haar interesse ligt in databases en C#, en wie onze software afdeling kan en wilt ondersteunen om de machinesoftware toekomstbestendig te maken. Je zult aan de slag gaan met het ontwerpen, optimaliseren en verbeteren van de SQL database (stored procedures), onze C# applicatie die communiceert met de database/PLC en de visualisatie van de machines (HMI), welke gemaakt is in C#/XAML. Kortom, veel techniek en veel uitdaging!

Naar wie zijn wij op zoek?

Schilt Engineering is op zoek naar een gemotiveerde en enthousiaste student met positieve houding wie zich graag verder wilt ontwikkelen tot developer. Deze stageplaats is het meest geschikt voor een student wie zijn/haar interesse ligt bij SQL, C# en .NET. Indien de student al beschikt over enige kennis met PLC dan is dit mooi meegenomen. Affiniteit met elektrotechniek is een pré.

Wat biedt het bedrijf?

Schilt Engineering biedt de student de mogelijkheid om tijdens zijn/haar opleiding ervaring op te doen. Onder begeleiding van de praktijkbegeleider voert de student werkprocessen binnen deze afdeling Schilt Engineering biedt een leerwerkplek aan met goede begeleiding en uitdaging. Na het afronden van de opleiding is er kans voor een vaste aanstelling. Schilt Engineering is een bedrijf met veel doorgroeimogelijkheden. Het mooie van ons bedrijf is dat we werkelijk alles in eigen huis doen en niks uitbesteden. Van ontwerp tot productie (lassen, frezen, draaien, assembleren, schakelkastenbouw en programmering) tot montage bij de eindklant. Inmiddels is Schilt Engineering een internationaal georiënteerde machinebrouwer. Nieuwsgierig? Neem eens een kijkje op onze nieuwe website!

Wat ga je leren?

  • Realiseert software
  • B1-K1-W1 Plant werkzaamheden en bewaakt de voortgang
  • B1-K1-W2 Ontwerpt software
  • B1-K1-W3 Realiseert (onderdelen van) software
  • B1-K1-W4 Test software
  • B1-K1-W5 Doet verbetervoorstellen voor de software
  • Werkt in een ontwikkelteam
  • B1-K2-W1 Voert overleg
  • B1-K2-W2 Presenteert het opgeleverde werk
  • B1-K2-W3 Reflecteert op het werk

lees verder