Restaurant Hotel Merlet Gastronoom & sommelier van de toekomst
Bij restaurant Hotel Merlet ga jij je skills verder ontwikkelen op het gebied van fine dining en de gehele beleving daaromheen. Je maakt kennis met de menu planning, wijn- en alcoholvrije arrangementen en aldoende op de werkvloer creëer je nog meer kennis over topgastronomie! Bij Merlet werk je mee in een bedrijf waar veel actie is, in het bedieningsteam speel jij elke dag een andere en belangrijke rol en trek haal jij je kennis op bij ons ervaren en gemengd team, dat bestaat uit ervaren medewerkers en jong talent. Afhankelijk van de dag start jij op met de voorbereiding, de lunch of komt later binnen voor het diner.
Naar wie zijn wij op zoek?
Wij zoeken mensen die met plezier hun stage komen lopen, het belangrijkste is de wil om te werken in het top segment en hier enthousiast van wordt. De vaardigheid om te willen ontdekken wat gasten graag willen is een belangrijk aspect.
Wat biedt het bedrijf?
Wij bieden een plek om fijn te werken en jou stage te begeleiden. Maak kennis en ervaar hoe het is om te werken in het top segment van Nederland.
Wat ga je leren?
- Werkt in de bediening
- B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
- B1-K1-W10 Werkt met de kassa
- B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
- B1-K1-W3 Ontvangt gasten
- B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
- B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
- B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
- B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
- B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
- B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
- Bewaakt de voorraad
- B1-K2-W1 Controleert de voorraad
- B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
- B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
- Bestelt en beheert de voorraad
- P3-K1-W1 Vraagt offertes op en selecteert leveranciers
- P3-K1-W2 Bestelt de voorraad
- P3-K1-W3 Reclameert foute levering bij de leverancier
- P3-K1-W4 Beheert de opslag van de voorraad
- Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
- P3-K2-W1 Verzamelt informatie
- P3-K2-W2 Doet voorstellen voor de menukaart
- P3-K2-W3 Selecteert dranken
- P3-K2-W4 Levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept en bewaakt deze
- P3-K2-W5 Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen
- Geeft leiding en voert beheerstaken uit
- P3-K3-W1 Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid
- P3-K3-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
- P3-K3-W3 Stuurt medewerkers aan
- P3-K3-W4 Voert intern formele gesprekken
Kenmerken
- Mogelijkheden voor begeleiding op maat
- Opleiden voor een mbo-certificaat
- Opleiden voor een Praktijkverklaring
- Met uitzicht op een vaste baan