Zelfstandig werkend gastheer / -vrouw

Horecacentrum De Sevewaeg Ben jij op zoek naar een leuke en leerzame stageplek voor je opleiding tot zelfstandig werkend gastheer/-vrouw? Mail ons

Als stagiair(e) gastheer/-vrouw maak je deel uit van ons bedieningsteam. Je zult een breed scala aan ondersteunende en coördinerende werkzaamheden uitvoeren conform de werkprocessen van de opleiding. Dagelijkse werkzaamheden bestaan onder andere uit het aannemen van reserveringen, het opnemen van bestellingen met een handheld tijdens rustigere momenten, het afrekenen met gasten, coördinerende werkzaamheden bij de bar en bij de pas, de bestelling maken van non-food producten bij een groothandel, maken en uitserveren van drankbestellingen, het serveren van lunch, diner, gebak en hapjes, en het ontvangen en begeleiden van gasten naar hun tafels. Binnen De Sevewaeg werken we als één team en zorgen we er samen voor dat alles netjes en georganiseerd is. Daarbij zullen we je onder andere leren hoe je bestellingen opneemt, wat de draagtechnieken van dienbladen en borden zijn, hoe je communiceert met collega’s en gasten, hoe je werkt binnen een team en zul je productkennis opdoen.

Naar wie zijn wij op zoek?

* Enthousiaste, gemotiveerde en flexibele student * Een goede teamwerker die van aanpakken weet * Een vriendelijke en verzorgde uitstraling * Leergierig en betrouwbaar persoon

Wat biedt het bedrijf?

* Een bijzonder horecabedrijf met een grote naamsbekendheid * Een serieuze stagevergoeding * Afwisselende en flexibele werkuren en -dagen * Veel uitdaging en afwisseling * Een sfeervolle werkomgeving * Een groot, jong en enorm gezellig team * Leuke uitjes en activiteiten met het hele team * Mogelijkheden tot een baan

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P2-K1-W1 Bestelt de voorraad
  • P2-K1-W2 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P2-K1-W3 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • P2-K2-W1 Verzamelt informatie
  • P2-K2-W2 Doet voorstellen voor de menukaart
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K3-W1 Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid
  • P2-K3-W2 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K3-W3 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

lees verder