Gespecialiseerd kok

Horecacentrum De Sevewaeg Ben jij op zoek naar een leuke en leerzame stageplek voor je opleiding tot gespecialiseerd kok? Mail ons

Als stagiair(e) gespecialiseerd kok maak je deel uit van ons keukenteam. Je zult betrokken zijn bij ondersteunende werkzaamheden uitvoeren conform de werkprocessen van de opleiding. Dagelijkse werkzaamheden bestaan onder andere uit nieuwe gerechten ontwikkelen, leidinggeven aan lerende collega’s, verantwoordelijkheid van het uitwerken en bereiden van mise en place, het bereiden van gerechten aan de koude kant zoals lunchgerechten, salades, voorgerechten, en het onderhouden van de keuken en koelcel. Je werkt binnen een team en bent verantwoordelijk voor het maken en opruimen van bestellingen. Daarbij zullen we je onder andere leren hoe je kan ondersteunen bij het maken van nieuwe menukaarten, hoe je samenwerkt binnen een keukenteam en hoe je communiceert met collega’s zowel in de keuken als met de bediening, wat de snij- en kooktechnieken zijn, wat de HACCP-regels zijn, en doe je productkennis op.

Naar wie zijn wij op zoek?

* Enthousiaste, gemotiveerde en flexibele student * Een goede teamwerker die van aanpakken weet * Een vriendelijke en verzorgde uitstraling * Leergierig en betrouwbaar persoon

Wat biedt het bedrijf?

* Een bijzonder horecabedrijf met een grote naamsbekendheid * Een serieuze stagevergoeding * Afwisselende en flexibele werkuren en -dagen * Veel uitdaging en afwisseling * Een sfeervolle werkomgeving * Een groot, jong en enorm gezellig team * Leuke uitjes en activiteiten met het hele team * Mogelijkheden tot een baan

Wat ga je leren?

  • Bereidt gerechten
  • B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
  • B1-K1-W2 Maakt mise en place
  • B1-K1-W3 Past recepten aan
  • B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
  • B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
  • Beheert keukenvoorraden
  • B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
  • B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
  • B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
  • Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
  • P3-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
  • P3-K1-W2 Voert menu-engineering uit
  • P3-K1-W3 Draagt ideeën aan voor de samenstelling van menu’s en gerechten
  • P3-K1-W4 Stelt de menukaart op
  • P3-K1-W5 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
  • P3-K1-W6 Ondersteunt de verbetering van de kwaliteit
  • P3-K1-W7 Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P3-K2-W1 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • P3-K2-W2 Stuurt medewerkers aan
  • P3-K2-W3 Voert intern formele gesprekken

lees verder