Brasserie de Beleving -
De gespecialiseerd kok werkt in een keuken die in verschillende delen is opgedeeld. Hij bereidt bijzondere, creatieve of luxe gerechten en denkt na over de samenstelling van de menukaart. Hij coördineert en organiseert de werkzaamheden binnen de verschillende delen van de keuken. Hij bewaakt de kwaliteit van de gemaakte gerechten of onderdelen daarvan en zorgt ervoor dat deze aan de verwachtingen van de gasten voldoen. Ook is hij verantwoordelijk voor het inkopen van ingrediënten en producten en het verwerken daarvan. Hij kan kostenbewust handelen en is commercieel ingesteld. Een gespecialiseerd kok heeft een sociale, operationele beroepshouding. Hij geeft leiding aan medewerkers binnen zijn afdeling. De belangrijkste taak van een gespecialiseerd kok is het combineren van ingrediënten, om nieuwe of onverwachte gerechten te maken.
Naar wie zijn wij op zoek?
Zelfstandig, doorzetter, gezellig
Wat biedt het bedrijf?
Creatieve vrijheid, doorgroeimoogelijkheden
Wat ga je leren?
- Bereidt gerechten
- B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
- B1-K1-W2 Maakt mise en place
- B1-K1-W3 Past recepten aan
- B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
- B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
- B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
- B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
- Beheert keukenvoorraden
- B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
- B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
- B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
- B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
- Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
- P2-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
- P2-K1-W2 Voert menu-engineering uit
- P2-K1-W3 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
- P2-K1-W4 Ondersteunt de verbetering van kwaliteit
- Geeft leiding en voert beheerstaken uit
- P2-K2-W1 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
- P2-K2-W2 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers