Manager / ondernemer horeca

Hotel Merici Sittard B.V. Word het gezicht van ons restaurant – Stage bediening

Tijdens deze stage draait de student volledig mee op de afdeling bediening in ons restaurant. Als stagiair leer je hoe je gasten op een gastvrije en professionele manier ontvangt, bedient en begeleidt. Je werkt nauw samen met collega's in de bediening, de keuken en eventueel de bar. Hoe ziet een werkdag eruit? Een werkdag begint met het voorbereiden van het restaurant voor de ontvangst van gasten. Je dekt tafels, controleert of alles netjes en schoon is en bespreekt met het team de planning van de dag. Zodra de gasten arriveren, verwelkom je ze, begeleid je ze naar hun tafel en neem je bestellingen op. Vervolgens zorg je ervoor dat drankjes en gerechten op een nette en correcte manier worden uitgeserveerd. Aan het einde van de dag help je met opruimen en voorbereiden voor de volgende dag. Taken van de stagiair: Ontvangen en begeleiden van gasten Opnemen en invoeren van bestellingen Serveren van drankjes en gerechten Afruimen en schoonmaken van tafels

Naar wie zijn wij op zoek?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en leergierige student die graag wil werken in de horeca en zich wil ontwikkelen binnen de bediening. Je bent sociaal, vindt het leuk om met mensen te werken en hebt een positieve houding. Je staat open voor feedback en bent niet bang om de handen uit de mouwen te steken. Welke vaardigheden en eigenschappen zijn belangrijk? Gastvrijheid: Je vindt het belangrijk dat gasten zich welkom en op hun gemak voelen. Goede communicatie: Je kunt duidelijk en vriendelijk communiceren met zowel gasten als collega’s. Teamspeler: Je werkt graag samen en helpt je collega’s waar nodig. Flexibiliteit: Je kunt je goed aanpassen aan verschillende situaties, werktijden en gasten. Verantwoordelijkheidsgevoel: Je neemt je taken serieus en komt afspraken na. Stressbestendigheid: Je kunt ook in drukke momenten rustig blijven en overzicht houden. Leren in de praktijk: Je bent gemotiveerd om nieuwe dingen te leren en jezelf te verbeteren.

Wat ga je leren?

  • Onderneemt
  • B1-K1-W1 Ontwikkelt een ondernemingsplan
  • B1-K1-W2 Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming
  • B1-K1-W3 Implementeert het ondernemingsplan
  • B1-K1-W4 Maakt marktanalyse
  • B1-K1-W5 Voert commerciële activiteiten uit
  • B1-K1-W6 Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs
  • B1-K1-W7 Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • B1-K2-W1 Maakt een operationeel plan
  • B1-K2-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • B1-K2-W3 Begroot financiën
  • B1-K2-W4 Bewaakt financiën
  • B1-K2-W5 Stuurt medewerkers aan
  • B1-K2-W6 Voert intern formele gesprekken
  • Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven
  • P2-K1-W1 Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf
  • P2-K1-W2 Werkt mee in de bediening
  • P2-K1-W3 Werkt mee in de keuken
  • P2-K1-W4 Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf
  • P2-K1-W5 Creëert en bewaakt sfeer
  • Werkt mee in logiesverstrekkende bedrijven
  • P2-K2-W1 Neemt reserveringen aan voor kamers en/of zalen en arrangementen
  • P2-K2-W2 Checkt de gast in
  • P2-K2-W3 Verleent service aan gasten tijdens hun verblijf
  • P2-K2-W4 Bewaakt de veiligheid
  • P2-K2-W5 Checkt de gast uit
  • P2-K2-W6 Maakt night audit rapportages van de omzet
  • P2-K2-W7 Ontwikkelt arrangementen en speciale activiteiten

lees verder