Manager / ondernemer horeca

Hotel Merici Sittard B.V. Word hét gezicht van ons hotel – Stage Front Office

Tijdens deze stage werk je op de Front Office-afdeling, het hart van onze organisatie waar gastvrijheid centraal staat. Jij bent het eerste aanspreekpunt voor gasten – zowel bij aankomst als tijdens hun verblijf – en zorgt ervoor dat ze zich welkom en geholpen voelen. Hoe ziet een werkdag eruit? Je begint de dag met een overdracht van je collega’s of teamleider. Je checkt reserveringen, kijkt welke gasten aankomen of vertrekken en zorgt dat alles goed is voorbereid. Gedurende de dag ontvang je gasten aan de balie, check je hen in en uit, beantwoord je telefoontjes en e-mails, en geef je informatie over het verblijf, de omgeving of de faciliteiten. Je werkt met reserveringssystemen en leert hoe je administratieve taken zorgvuldig uitvoert. Je werkt samen met collega’s van housekeeping, technische dienst en andere afdelingen om alles soepel te laten verlopen.

Naar wie zijn wij op zoek?

Tijdens deze stage werk je op de Front Office-afdeling van ons hotel. Je bent het eerste aanspreekpunt voor gasten en zorgt voor een gastvrije ontvangst. Je leert gasten in- en uitchecken, beantwoordt telefoontjes en e-mails, verwerkt reserveringen en geeft informatie over het verblijf of de omgeving. Je werkt met reserveringssystemen en ondersteunt bij administratieve taken. Samen met collega’s zorg je voor een soepel verblijf van onze gasten. Je ontwikkelt vaardigheden in communicatie, gastvrijheid, probleemoplossing en klantgericht werken. Ook leer je omgaan met drukte en onverwachte situaties. Een afwisselende stage met veel contact met mensen!

Wat ga je leren?

  • Onderneemt
  • B1-K1-W1 Ontwikkelt een ondernemingsplan
  • B1-K1-W2 Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming
  • B1-K1-W3 Implementeert het ondernemingsplan
  • B1-K1-W4 Maakt marktanalyse
  • B1-K1-W5 Voert commerciële activiteiten uit
  • B1-K1-W6 Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs
  • B1-K1-W7 Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • B1-K2-W1 Maakt een operationeel plan
  • B1-K2-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • B1-K2-W3 Begroot financiën
  • B1-K2-W4 Bewaakt financiën
  • B1-K2-W5 Stuurt medewerkers aan
  • B1-K2-W6 Voert intern formele gesprekken
  • Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven
  • P2-K1-W1 Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf
  • P2-K1-W2 Werkt mee in de bediening
  • P2-K1-W3 Werkt mee in de keuken
  • P2-K1-W4 Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf
  • P2-K1-W5 Creëert en bewaakt sfeer
  • Werkt mee in logiesverstrekkende bedrijven
  • P2-K2-W1 Neemt reserveringen aan voor kamers en/of zalen en arrangementen
  • P2-K2-W2 Checkt de gast in
  • P2-K2-W3 Verleent service aan gasten tijdens hun verblijf
  • P2-K2-W4 Bewaakt de veiligheid
  • P2-K2-W5 Checkt de gast uit
  • P2-K2-W6 Maakt night audit rapportages van de omzet
  • P2-K2-W7 Ontwikkelt arrangementen en speciale activiteiten

lees verder